h i r d e t é s

Felhőkkel és helyenként záporokkal indul a hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Felhőkkel és helyenként záporokkal indul a hétvége

2022. szeptember 10. - 05:47

A felhőzet nyugat felől szakadozik, gomolyosodik, általában több órára kisüt a nap. 

A csapadéktevékenység az északkeleti, keleti tájakra szorul vissza, ott csak délután kezd el szakadozni a felhőzet és estig több hullámban alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Eközben nyugat felől vastagabb felhőtömb húzódik fölénk, amelyből egy-egy zápor a nyugati megyékben is előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk, nagyobb területen erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap szeles időre, felhőátvonulásokra számíthatunk, szórványosan, főként a Dunántúl nyugati felén és északon, északkeleten alakulhatnk ki záporok, zivatarok. Hajnalban északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A kora reggeli 8-15 fokot követően délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül, így görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, megnő a koraszülések kockázata.
Vérnyomás-ingadozás, rosszullét is előfordulhat, különösen a szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél.
A csaőadékosabb tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, az élénk, erős szélben pedig igerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.
Záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky