h i r d e t é s

Fémtolvajok elloptak egy egész hidat

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Fémtolvajok elloptak egy egész hidat

2019. június 06. - 12:06

 

Nálunk is előfordul, hogy fémtolvajok az éj leple alatt eltüntetnek egy közlekedési táblát vagy kábelköteget, de ők kispályások a Murmanszk közelében élő bűnözőkhöz képest. 

Forrás: LIFE NOVOSTI

Az Oroszország északnyugati csücskében, a sarkkörnél található régióban ugyanis egy 23 méter hosszú, 56 tonnás hidat loptak el. Ezt eleinte a helyi rendőrség sem akarta elhinni, azt gondolták, biztosan valami karbantartás zajlik, aztán kénytelenek voltak belátni, hogy nem ez történt.

Az Umba folyón átívelő híd egy elhagyatott település, a Murmanszktól 170 kilométerre fekvő Oktyabrszkaja határában állt, és nem volt használatban, ezért napokig nem tűnt fel a hiánya. Korábban vasútpálya is volt rajta, a hídon keresztül egy azóta bezárt üzemből szállítottak ritkaföldfémeket. A hídnak még mindig fekszik egy darabja az Umbában, ami arra utal, hogy a tolvajok először ledöntötték a szerkezetet, és utána vágták darabokra. Egy helyi újság szerint a kár a lopás mértékéhez képest meglepően kevés: 600 ezer rubel (kb. 2,6 millió forint). (BBC) / index.hu


 

h i r d e t é s