h i r d e t é s

Ferenc pápa megunta hallgatni az önsajnálatot, betiltotta a panaszkodást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ferenc pápa megunta hallgatni az önsajnálatot, betiltotta a panaszkodást

2017. július 14. - 21:26

 

Ezt tábla hirdeti a lakosztálya bejáratán. Aki gyerek előtt vét a tilalom ellen, kétszeres büntetésre számíthat. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu

Panaszkodni tilos!

– ez a felirat fogadja a látogatókat Ferenc pápánál, aki korábban is hangoztatta már, hogy panasz helyett tevékeny és örömteli egyházat és hívőket szeretne maga körül látni.

A katolikus egyházfő a vatikáni otthonaként kiválasztott Szent Márta-házban helyezte a feliratot saját lakosztályának bejárati ajtajára. Egy vendége fényképezte le a pápa engedélyével, és juttatta el a La Stampának.  

A nagyméretű, piros keretbe foglalt felirat az olaszországi hivatalokban és más intézmények falain gyakran látott tiltótáblákat idézi, amelyek általában a dohányzást, szemetelést vagy mást tiltanak jogszabályokat idézve és esetleges szankciókkal fenyegetve.

A panaszkodást tiltó tábla az 1. számú „egészség- és jólétvédő” törvényre hivatkozik. Hozzáteszi, hogy a tiltást megszegők „áldozatszindrómában” szenvednek, éppen ezért hangulatuk romlik és csökken a problémamegoldó képességük. Kétszeres szankció vár a tábla szerint azokra, akik a panaszkodási tilalmat gyerekek közelében szegik meg.

Ahhoz, hogy jobbá váljunk, képességeinkre kell koncentrálni saját korlátaink helyett: hagyj fel tehát a panaszkodással, és tégy azért, hogy javíts az életeden!

 – szerepel a táblán az apró betűs felirat, amelynek szerzője, Salvo Noe olasz pszichológus személyesen adta át Ferenc pápának a táblát június közepén egy vatikáni audiencián. Az önmegvalósításról és személyiségfejlesztésről írt utolsó könyvében Noe Ferenc pápát is idézte.

A pápa annyira megörült a táblának, hogy kiragasztotta vatikáni ajtajára.

Ferenc pápa megválasztása óta többször hangoztatta, hogy az evangélium üzenetét örömmel hirdető egyházat és hívőket szeretne maga körül látni. Az Evangélium öröme kezdetű apostoli buzdításában az egyházfő azt írta, a keresztényeknek néha olyan az arcuk, mintha savanyúságot ettek volna ahelyett, hogy örülnének keresztény életüknek.

A La Stampa megjegyezte, hogy Ferenc pápa talán ezzel a táblával jelezte a közvéleménynek és a sajtónak is, hogy nem felel meg a valóságnak az utóbbi időben róla festett kép, amely szerint a Vatikánt kitartó problémák sújtják, a katolikus egyházfő hangulatára pedig rányomták a bélyegüket a belső harcok. Ferenc pápa jókedve és iróniája nem múlt el.

168ora.hu


 

h i r d e t é s