h i r d e t é s

Feszültségek termelődnek, kisülnek, egyensúlyok beállnak

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Feszültségek termelődnek, kisülnek, egyensúlyok beállnak

2020. április 10. - 16:34

 

A válaszokat nem kell kitalálni, ott vannak előtted a teremtésben.

Nézd a tenger vizét, ami egyszer nyugodt, csendes, másszor hatalmas hullámot vet és kiveti partra a szennyet. Attól a szennytől is próbál megszabadulni, amit az ember hord bele.
Nézd a villámot, amiben elektromos kisülések csattanását hallod, kiegyenlítődnek a töltések, kisülnek feszültségek, melyek felgyülemlettek a légköri viszonyok normál állapotában.
Nézd a légmozgásokat, melyek felkapják a párát és átszállítják a szárazföld fölé, ahol esővel áztatják a talajt, miben kikel a mag.
Minden mozog, változik, semmi sem áll le, semmi sem statikus. Egyik állapot generálja a másikat, a működések, mozgások során feszültség, szennyeződés keletkezik, de minden egy öntisztuláson, állapotok kiegyenlítődésén, egyensúlyok beállítódásán megy keresztül és összességében a világ mozog, változik, él.
Csak magunkról feledkezünk meg ebben a világban. Egy adott helyzethez cövekeljük le magunkat, majd Istent, vagy a sorsot hibáztatjuk, ha változást észlelünk és borul a rend, amit elképzeltünk.
Márpedig, ha borul, akkor a rend nem volt jó! Mert a rend is változásban van. A rendnek is meg kell szabadulni a működés során felgyülemlett szennyeződésektől, ki kell sülnie a töltéseknek, ki kell egyenlítődni a felhalmozott feszültségnek.
És itt félre ne érts! Nem az embert értek szennyeződés alatt, tehát nem emberektől kell megszabadulni. Ahogy a természetben is folyamat vált fel folyamatot, az emberi létben is természetesként kell felfogni a ciklikusságot és rendeződést. Tehát a szennyeződés maga az emberi gondolkodás és itt a szennyeződés nem mocskos állapotot, hanem inkább elvetendő gondolkodást, szemléletet jelent, ami ránk tapadt és önmagától sosem szabadulunk meg tőle. Igen, kell a megrázkódtatás, hogy észhez térjünk és visszatérjenek állapotok, melyek a teremtés rendjébe visszapofoznak.

Vagy tán nem emlékszel, hány fogadalmat tett az ember, hogy nem! Soha többet világháborút, világégést! Ennek eredménye lett az ENSZ. Majd kis idő múltán jött egy háború, majd kettő, végül kapkodjuk a fejünket, annyi a konfliktus. Ezzel a folyamattal megteremtődött a „háborúk a gazdaság motorja” alapelv, amelyre ráépült az ipar, bankok, végül torzult szemléletünk.
Vagy arra sem emlékszel, hogy nemrég még 2-3 milliárdan voltunk? Fejlődött mezőgazdaságunk, az egészségügy életben tartotta a népet és felszaporodtunk 7,5 milliárdra. Ezen a szinten nincs mód arra, hogy kiskertekben pöcsöljünk biotermékek előállításával, ami biztos nagyon egészséges, de a nagypapán és nagymamán kívül nem tart el senkit. Ipari módszerek kellenek, ami ellátja ezt a tömeget. Az ipari módszer pedig azt jelenti, hogy rövid idő alatt nagy tömeg termék, aminek összetétele tök mindegy milyen, csak csillapítsa az éhséget és olcsó legyen, hogy a csóró is meg tudja venni. Halal? Haram? Ugyan! Beindult a méreggyártás, méregfogyasztás, ami újabb feladatot rótt az egészségügyre, amit megérintett a szemléletváltozás szele és a humanitárius gyógyászatot felváltotta az üzleti, profit alapú. „Piacra” kerültek azok a hatóanyagok, melyek megoldották ugyan a beteg panaszait, de 2-3 más betegséget indítottak el. Ezekre hasonló módon alkottak gyógymódot, végül a gyógyszeripar vezető ágazat és a politika kegyeltje lett. Orvosaink pedig jutalékot kaptak a gyógyszergyáraktól, ha a megadott termékeket írták fel.
A tömegtermelés megteremtette a multik hatalmát, ők szívták fel a munkaerőt, akik előállították a gyártósorokon a tömegtermékeket. A gyártósorok automatizálódtak, egyre több robottechnikával működtek, így egyre kevesebb szükség volt a régi „szakikra”, akik ránéztek valamire és egyből tudták mi a baj, képesek voltak akár ismeretlen technológiákat átlátni, karbantartani és működtetni. Ez a szemlélet üldözendő lett, mert tilos átlátni a technológiát, működtetést. Innen már csak zombik kellenek, akik kijelölt folyosókon közlekednek egy megadott színű munkaruhát viselnek és drótokat, kábeleket illesztenek össze. Zöldet a zölddel, kéket a kékkel. Ennyit kell érteni a dolgokhoz, semmi többet!
Az oktatásnak pedig ehhez a szinthez kell alkalmazkodnia. Isten őrizz általános rálátóképességgel, felfogással és értéssel bíró embereket kitermelni! Hiszen ők rájönnének az átverésre! Olyan tömeges zombiképzésre van szükség, ahol az egyedek nem fogják fel mi történik velük, a napi betevőért vakon követik a főnökök utasításait és lehetőleg korán meghalnak a méreggyárak termékeinek fogyasztása és az egészségügy „modernkori” hozzáállása miatt. Nyilván, ehhez rengeteg gyógyszert is kell fogyasztaniuk.
Mindezt ki kell egészíteni az erre a szintre adaptált kultúrával, valóságshowkkal, bugyuta műsorokkal, aminek egyenes következménye a szövegértés minimális szintje és az agyak szintetizáló képességének romlása. Avatárok jönnek szemben veled az utcán, nem vetted észre?
A fentiek támogatására ott van a kommunikáció és akár tovább léphetnék a politika és egyházak irányába is, de nem teszem.

Itt tartunk. Hogy a fenébe ne keletkeznének feszültségek, szennyeződések ebben a rendszerben? És ilyenkor azt hallom, hogy Isten nincs, vagy ha van, akkor nagyon rossz! Hogy engedheti meg! Ilyen gonosz Isten nekünk nem is kell stb.
Az, hogy van Isten, vagy nincs, döntsd el magad, ebbe nem szólok bele. De abba beleszólok, hogy miként dönts arról, hogy ki a rossz!

Ő az, Ki mozgatótok szárazföldön és tengeren, még akkor is, ha bárkákban vagytok. Azok az üdvös szél szárnyán siklanak, s ennek ők örvendtek. Majd eljött a vihar szele, s hullámok értek el hozzájuk mindenhonnan. Úgy vélték, az ellepi őket. Allahhoz fohászkodtak őszinte hitbéli ajánlkozással: „Ha megmenekítesz minket ettől, bizony hálát adunk.” (Korán 10:22)

Minden nagy felfedezés, amire az ember büszke, abból a géniuszból, tehetségből jön elő, amit Allah az Ő kegyelméből ad. De az emberi lélek kicsiny, kiszolgáltatott marad, ahogy ez a példabeszédből is kitűnik. Mennyire örvendezünk, látva a bárkák siklását a tengeren, ha lágy szelek hajtják azokat! És mennyire megváltozik minden, ha viharos szelek jönnek! Akkor Allahhoz fordulunk segítségért. Ha segít, és a baj elvonul, megfeledkezünk Róla.

Mikor megmenekítette őket, lám! Ők a Földön arra vágytak mohón, mi igaztalan! Ó emberek!
Mohóságotok magatok ellen való. Ez az Evilági élet kínálata, (de) majd Hozzánk vezet visszautatok és Mi kihirdetjük nektek azt, mit tettetek.
(Korán 10:23)

Címkék: 

 

h i r d e t é s