h i r d e t é s

Figyelmeztet az OTP Bank: komoly bajba kerülhetnek az ügyfelek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Figyelmeztet az OTP Bank: komoly bajba kerülhetnek az ügyfelek

2022. január 12. - 11:53

Az OTP Bank januári figyelmeztetése szerint az aktuális adathalász kísérletekben a csalók levélben ajándékkal kecsegtetnek, amely nem más, mint egy biztonsági frissítés. A levelet továbbra sem sikerült tökéletesen megfogalmazniuk.

A bank honlapján megjelent figyelemfelhívás szerint az újabb adathalász levelek tárgya a következő: Kérjük, frissítse a regisztrált alkalmazás adatait!

Az avatatlan szemeknek úgy tűnhet, hogy csupán egy biztonsági rendszerfrissítést kell elvégeznie az ügyfélnek, különben zárolják fiókját. A szövegezésből, illetve a levél formájából azonban látszik, hogy ezt a levelet nem az OTP Bank küldte.

Érdemes kiemelni, hogy mivel a csalók nem banki címlista alapján dolgoznak, ezért bárki kaphat ilyen levelet. A bank azt tanácsolja az ügyfeleknek, hogy a levelet azonnal töröljék, semmiképp se kattintsanak a káros linkre. (A csalók ezen keresztül képesek arra, hogy begyűjtsék a megtévesztett ügyfelek jelszavait és adatait.) Csak a megszokott módon lépjenek be az internet- és mobilbanki felületre. (napi.hu)

Az adathalász levél képe:


h i r d e t é s

Clicky