h i r d e t é s

Figyelmeztette a világot Vlagyimir Putyin

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Figyelmeztette a világot Vlagyimir Putyin

2021. január 28. - 05:55

 

Figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnök a világot: úgy látja, a koronavírus csak fölerősítette a globális problémákat és egyenlőtlenségeket, melyek további romlása esetén „mindenki mindenki ellen” harc robbanhat ki a világon – írja a CNBC.

Forrás: Vlagyimir Putyin / Facebook

Az orosz elnök a Világgazdasági Fórumon osztotta meg gondolatait, ahol váratlanul jelentkezett be:

Putyin úgy látja, hogy a pandémia hatalmas kihívás az emberiségnek, amely felgyorsított bizonyos strukturális változásokat. "Minden okunk megvan, hogy azt gondoljuk, tovább nő majd a feszültség" – mondta Putyin a fórumon. Szerinte a világ mostani helyzete sok szempontból hasonló a második világháború előtti, 1920-as, 1930-as évekhez.

Putyin szerint a pandémia csak megerősítette a társadalmi törésvonalakat, felerősítette a populizmust, illetve a bal- és jobboldali radikalizmust, majd hozzátette, hogy szerinte egyre erőszakosabbak a belföldi politikai folyamatok. Elmondta azt is, hogy úgy látja, hogy ezek a nemzetközi kapcsolatokat is kiszámíthatatlanabbá és instabilabbá teszik.

"Van rá esély, hogy megtapasztaljuk a globális fejlődés összeomlását, melynek eredménye az lesz, hogy mindenki harcolni fog mindenki ellen" – mondta Putyin. Hozzátette: a mai emberek felelőssége, hogy elkerüljenek egy ilyen disztópikus jövőt. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s