h i r d e t é s

Fodor: a kormány menekültellenességgel leplezi belső konfliktusait

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fodor: a kormány menekültellenességgel leplezi belső konfliktusait

2015. február 13. - 12:06
0 komment

 

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint a kormány azért folytat "elfogadhatatlan hangulatkeltést" a Magyarországra érkező menekültekkel szemben, hogy így próbálja elterelni a figyelmet belső korrupciós ügyeiről és botrányairól.

Erről Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke, független országgyűlési képviselő beszélt pénteken az MTI-nek, azt követően, hogy látogatást tett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal központjában.

A politikus kiemelte, Magyarország történelmi hagyományainak "kellő tiszteletre" kellene késztetnie a kormányoldalt, hiszen a magyaroknak a 20. században nem egyszer kellett menekülniük és várniuk mások segítségét.

Aláhúzta továbbá, hogy tavaly 42 ezer menekültet regisztráltak Magyarországon, ami valóban radikális növekedést jelent, ugyanakkor közülük csak 503 személy kapott menekült státuszt, míg a többiek átlagosan nem töltöttek el többet két napnál az országban, hanem nyugatra mentek. Fodor Gábor szerint a kormány most ezzel az 503 emberrel szemben próbál meg indulatot kelteni, ami "minden európai értékel szembe megy".

A kabinetnek a "figyelemelterelést célzó" nemzeti konzultáció helyett nemzetközi összefogást kérve inkább azon kellene dolgoznia, hogy a döntően Koszovóból érkező menekültkérők problémáit az EU-val közösen próbálják megoldani az ottani nehéz gazdasági körülmények orvoslásával - fejtette ki álláspontját a Liberálisok vezetője.

 

MTI


 

Kommentek

h i r d e t é s