h i r d e t é s


Földön fekvő emberbe rúgott a Jobbik önkormányzati képviselője

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Földön fekvő emberbe rúgott a Jobbik önkormányzati képviselője

2017. szeptember 25. - 19:05

 

Az altatóorvosként dolgozó Bendes Zoltánt pénzbüntetésre ítélte a bíróság a 2015-ös eset miatt. - írja a zoom.hu.

Forrás: 24.hu

A Jobbik két soproni politikusát, köztük elsőrendű vádlottként a párt civilben altatóorvosként dolgozó önkormányzati képviselőjét, Dr. Bendes Zoltánt is elítélték egy erőszakos bűncselekmény miatt

tudta meg az Átlátszó. A 2015-ös ügyben idén májusban született ítélet: garázdaság és testi sértés miatt jogerősen 300 ezer, illetve 160 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a jobbikosokat.

Sem Bendes, sem a szintén bűnösnek talált politikustársa, a helyi Jobbik Ifjúsági Tagozatát szervező Jakabfi László nem fellebbezett az első fokú verdikt ellen. Az ügyészség viszont súlyosbításért fellebbezve vitte tovább az ügyet másodfokra, esetükben felfüggesztett börtönbüntetést kérve.

A perben egyetlen személy fellebbezett: a harmadrendű vádlott, aki az eljárás során végig ragaszkodott ártatlanságához, de végül őt is elítélték – az ő ügye most harmadfokon van, a Kúriánál.

Forrás: Dr. Bendes Zoltán/zoom.hu Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Az esetről annak idején a Kisalföld is beszámolt. Cikkük szerint az orvos hétfős társasággal volt, amikor egy öttagú társaságból ketten beléjük kötöttek.

Azt még hallottam, hogy a pártállomásomat szidják durván, aztán már jött is az ökölcsapás. A földre kerültem és elvesztettem az eszméletemet

 – mondta el a lapnak Bendes Zoltán. Arra eszmélt, hogy a húga zokog mellette, aki megpróbált a védelmére kelni, de ő is kapott egy pofont.

A testvérem talán ötven kiló sincs és nő. Borzasztó volt, hogy megütötték. Valószínűleg felfogta ezt az is, aki tette, mert bár valaki már kihívta a rendőröket, nem várta meg, elszaladt a Széchenyi tér felé.

Igen, mi is utána futottunk és utol is értük.

Itt újabb dulakodás kezdődött…

– ismerte el a képviselő.

Dr. Bendes Zoltán a legutóbbi választásokon jutott be a soproni testületbe a Jobbik képviselőjeként. A 29 éves aneszteziológus az egyik legfiatalabb tagja a közgyűlésnek.

Az MSZP szerint a Joibbik ismét megmutatta igazi arcát. Széplaki Tamás, az ellenzéki párt soproni szervezetének elnöke felszólította Bendest, hogy mondjon le mandátumáról.

zoom.huh i r d e t é s

betöltés..

;