h i r d e t é s

Főzőcske

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Főzőcske

2021. május 03. - 14:26

 

„Nagyjaink” előszeretettel főzőcskéznek és ezt nem restek bemutatni a közösségi oldalaikon.

Forrás: Némt Szilárd Facebook oldala

A véleményem előtt elpukkantom az összes közhelyet, ami ezzel kapcsolatban az eszembe jut.
„A férfihez a hasán keresztül vezet az út.”
„A magyar ember addig eszik, ameddig nem nyom.”

Két magyar közszereplőt emelnék most ki a tömegből. Gyurcsány Ferencet és Németh Szilárdot. Az szinte biztos, hogy Német Szilárd nem Feri recepteskönyvét használja. Egyszer elcsíptem egy párbeszédet, amikor két DK-s néni egymás közt arról diskurált, hogy az egyik megvette a „Gyurcsány a konyhában” című kötetet egy ezresért, a másik meg nem. Ha belinkelem a szakácskönyvet az reklám? (vévévé pont webshop.dkp.hu / 16 / ---gyurcsany-ferenc—a-konyhaban)

Szóval politikusaink főznek, Orbán kolbászt tölt, meg disznót vág, Feri a konyhájából jelentkezik be, Német Szilárd meg… ezt a közhelyet csak neki tartogattam „az vagy, amit megeszel”. Nekem nincs bajom azzal, ha a politikusok főznek, a gondom azzal van, hogy az összes főzőcske számomra kéretlen tartalom. Egyik főztjét sem akarom látni. Ha pedig kéretlenül látom, akkor meg nem bírok szó nélkül elmenni mellette, a sajátjaik nagy bosszúságára. „Az élet már csak ilyen” – na még egy közhely.

Próbálom megérteni a motivációt. A főzés olyan emberi dolog. Egy férfi, aki főz, megdobogtatja a nők szívét. Kivéve Német Szilárd főztjét, mert az gusztustalan. Amennyi pénzt összeharácsoltak, igazán beírathatná magát egy gasztrofotó-tanfolyamra vagy kérje kölcsön Feri fotósát. Érted, hogy ne öklendezzem fel az utolsó ételt, amit megettem, amikor szembe jön a neten a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának főztje.
Mert az lehet, hogy ő most nagyon odatette magát, de a legutóbbi posztja nagyon erős lett, de nem jó irányában.

Mert mivel vezeti fel a rusnya ételfotót a Fidesz egyik prominense?

„Vacsorára fúzió a köbön.” – bizony, ez már annyira köb, hogy nem lehet tovább fokozni.
„Chili con carne bacon-be tekert debrecenivel, tükörtojással, csipetkével, füstölt sajttal és rengeteg cigánypetrezselyemmel.”

Magyarul, rittyent egy jó kis fingatós csilisbabot  vacsira, amire rádobott egy debrecenit bacon-be göngyölve, ami úgy néz ki, mint egy f*sz, mellé ficcent egy szemre túlfűszerezett, lágyra hagyott közepű tükörtojást. A füstölt sajt és a csipetke annyira illik a csilisbabhoz, mint a szakács a kormányba.
A tányér antikolt hatású, de tűnik inkább koszosnak és foltosnak. De legalább harmóniában van a főzettel. A csíkos terítő és az alátét, a hozzá véletlenül sem passzoló szalvétával nagyfokú izlésficamra vall.
Gyurcsány sem a szívem csücske, de, ha most szigorúan gasztro vonalon közelítem a dolgot, akkor klasszisokkal különb.

De a fényképet egészen biztos Német Szilárd készítette, mert a kép tükrözése után megcsillan a politikus feje a kanálban, íme:

És nekem erről ez jut eszembe:

És az utolsó kérdésem; mit szól ehhez Norbi?


 

Kommentek

h i r d e t é s