h i r d e t é s

Fura rendőri intézkedés a fővárosban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fura rendőri intézkedés a fővárosban

2015. március 18. - 09:42
0 komment

 

Igazoltatás Ferihegyen a fizetős parkolóban

Budapest nemzetközi repülőterének parkolási rendszere sok szempontból nem a legtökéletesebb, de mostanra azért összeállt egy többé-kevésbé élhető rendszer. A teljes tarifatáblázatot itt lehet áttekinteni - számunkra most csak egy tétel fontos ebből: a közvetlenül a 2-es terminál előtt, úgynevezett Prémium parkoló, vagyis az a pár tucat hely, ahol ki lehet rakni az induló rokont, barátot, utast, vagy épp felszedni az épp megérkezett utazót. - írja a vezess.hu

Ide behajtva egy rendszámrögzítő kamerával is felszerelt beléptető sorompónál parkolókártyát kell húzni az automatából. Ha öt percen belül kihajt az autó a másik oldalon, nem kell fizetni semmit. (Legalábbis napi két behajtás erejéig - a taxisok szívatása végett a harmadik behajtás után már 500 forintba kerül, de most nem ez lesz a témánk.) Ha túlszaladunk az öt percen, az első félóra már 2000 forintba fáj, ami, mondjuk egy hatperces behajtásért elég emberes összeg.

No de sebaj. Öt perc mindenre elég, belefér a táskák kipakolása hátulról, egy búcsúcsók, egy ölelés. Persze csak akkor, ha véletlenül nem futunk bele a rendőri igazoltatásba:

Nem hittem a szememnek, amikor a CLA Shooting Brake bemutatójáról hazatérve a fenti látvány fogadott a ferihegyi terminál előtt. Mire előkaptam a telefonomat, a megállított teljesen civil Suzuki már elhajtott a rendőröktől, a képen pedig egy sárga rendszámos Transitot állítanak meg éppen, de higgyék el a kedves olvasók, hogy nem a taxikra, kisbuszokra utaztak, szép akkurátusan állították meg a kocsikat sorra. (Másik fotót másik autóról nem tudtam lőni, mert jött a taxink és mennünk kellett, nehogy kifussunk az öt percből.)

Azonnal szolgálatba is helyeztem magam, és megkérdeztem a rendőröktől, jól látok-e, hogy itt igazoltatnak, vagy esetleg változott a parkolási rend és tilos ide behajtani, mittudomén. Nem, mondták, ez itt egy normál "közlekedésrendészeti ellenőrzés", magyarul igazoltatás.

Ahogy elfigyeltem, ha minden rendben volt, kábé két perc alatt végeztek a rendőrök, vagyis a sofőrnek még volt három perce eltűnni a drága parkolóból. De ha a csomagtartóban kell keresgélni a táskában a forgalmit, nincs meg a biztosítási fecni, neadjisten lejárt a forgalmi vagy a jogsi, mi van? A büntin felül még kétezer forint parkolási bírsággal is sújtja a rendőrség a figyelmetlen autóst? Ha siet az utas, akit kihoztak, innen szaladjon be az induláshoz, amíg csesztetik a sofőrt?

Ha én lennék a Rendőrség, lenne bennem annyi jóérzés, hogy a kihajtó sorompó után állok le igazoltatni. El is küldöm ezt az ötletet az ORFK sajtóirodának, hátha csak nem jutott eszükbe, hogyan lehetne elkerülni ezt a bunkóságot, amit a Cég rendőrei Ferihegyen művelnek.

FRISSÍTÉS 12:46

A Facebook-falunkra érkezett olvasói kommentek szerint a rendőr, ha az autós az igazoltatás miatt kicsúszna az öt percből, telefonál egyet és az őr kinyitja a sorompót. Ettől persze még marad a kérdés: miért nem lehet ezt a sorompón kívül csinálni, a macera teljes elkerülésével.

Tudod mennyit kell fizetni, ha elkap a szupertraffipax? Kattints a képre!

 

vezess.hu (Fotó: Liszt Ferihegyen a rendőrök egészen elképesztő helyszínt találtak az igazoltatásra. Ha minden rendben, akkor is fizethet az autós.)
 


 

h i r d e t é s