h i r d e t é s

Gátlástalanul lopják az utasok értékeit Ferihegyen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gátlástalanul lopják az utasok értékeit Ferihegyen

2018. február 05. - 06:21

 

A budapesti dél-koreai nagykövetség lassan egy hónapja figyelmeztetést adott ki az elszaporodó repülőtéri lopások miatt.

A kép illusztráció! - Forrás: AFP/Eurasia Press

Annyira eldurvultak a Liszt Ferenc repülőteret jellemző poggyászlopások és kifosztások, hogy a budapesti dél-koreai nagykövetség január 19-én figyelmeztető posztot tett közzé a Facebook-oldalán, leírva, hogy az utóbbi időben több koreai utas értékei tűntek el a budapesti reptéren, így vigyázzanak és minden értéküket tegyék a kézben vitt csomagba - írja a 444 nyomán a hvg.hu.

A koreaiak a cikk szerint nemcsak a lopásokon borultak ki, hanem azon is, hogy a Budapest Airport nem is reagált panaszaikra.

A koreai Hyojin Kim példáuil így írta le fb-oldalára a történetét:

Ez a LEGROSSZABB reptér a világon. A poggyászomat biztonsági lánccal lezárva adtam fel, de megérkezéskor nyitva találtam. Ellopták az órámat és beletúrtak az úszócuccomba. Dühös lettem, hogy valaki végigtapogatta a bikinimet, az alsóneműmet és a személyes tárgyaimat. A hazám nagykövetségének oldalára ki is tettek egy figyelmeztetést a budapesti repülőtéren tapasztalható lopások miatt. Azért, mert olyan sűrűn fordultak elő lopások! És a reptér nem igazán foglalkozik a témával. Ez volt a legrosszabb élményem. Gyűlölöm ezt a repteret.

Ugyanezen a január 19-ről 20-ra virradó éjszakán a 444 cikke szerint több más - köztük egy Írországban élő és Dublinból éppen hazalátogató magyar házaspár bőröndjét is meglopták.

Ők - több környi ide-oda küldözgetés után szintén a problémát eltussolni próbálni választ kaptak a Budapest Airporttól, majd kálváriájuk végén a választ, hogy mit lehet tenni: semmit. (444.hu / hvg.hu / sztarklikk.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s