fbpx Génmódosítási kísérleteket végeztek el az ujgurokon Kínában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Génmódosítási kísérleteket végeztek el az ujgurokon Kínában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Génmódosítási kísérleteket végeztek el az ujgurokon Kínában

2021. szeptember 12. - 06:46

 

Szinte egerekként és patkányokként használták az ujgurokat, akiket arra kényszerítettek, hogy különféle genetikai kísérletekben vegyenek részt.

Forrás: asianews.it

Habár egyes kínai tanulmányokban azt írták, önkénteseken végezték el a teszteket, valójában arról volt szó, hogy ártatlan ujgur embereket kényszerítettek arra, hogy vérmintákat adjanak le és szerepeljenek a genetikai kísérletekben – tudta meg a The New York Times.

Hiába figyelmeztették a nemzetközi kollégák a tudományos folyóiratokat, nem tudtak tenni semmit sem, hiszen hivatalos adatok nem álltak rendelkezésükre arról, hogy éppen a Kínában élő kisebbség vegzálásával érték el sikereiket a távol-keleti szakemberek.

Az egyik kutatás során például azt vizsgálták, miként változhat az emberek kinézete felnőttkorban kizárólag a genetikai kódolásuk alapján, ehhez pedig vérmintákat gyűjtöttek be ujguroktól, akiket azzal fenyegettek meg, hogy munkatáborokba zárják őket, ha nem engedelmeskednek.

Kína természetesen tagadja a vádakat, elmondásuk szerint kizárólag olyan önkéntesekkel dolgoztak, akik beleegyeztek abba, hogy rajtuk klinikai teszteket hajtsanak végre orvostudományi célokból.

Ezzel szemben a hírportálnak nyilatkozó, ujgur érdekképviselettel foglalkozó szakértő arról beszélt, még a rendőrséget is bevonták a folyamatokba, így lényegében ráerőltették az emberekre, hogy adjanak vért, miközben azt sem tudatták velük, mire fognak kelleni ezek a minták. (liner.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek