h i r d e t é s

Gigabank érkezik Magyarországra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Gigabank érkezik Magyarországra

2019. június 21. - 12:01

 

Magyarországi fióktelep létrehozásáról döntött Kína és a világ második legnagyobb, több mint 3400 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkező bankja, a China Construction Bank. - írja az infostart.hu.

Forrás: wikipedia.org Fotó: Jwh

A társaság vezetősége áprilisban Matolcsy György magyar jegybankelnökkel tárgyalt

- írta a Reuters híre alapján a Portfolio.

A hírügynökségi beszámoló nem részletezi az állami tulajdonú bank döntésének célját és hátterét, ugyanakkor a gazdasági portál szerint a bank európai oldalán fellelhető bemutatkozás alapján sejthető, hogy a külkereskedelemben és külföldi beruházásokban aktív kínai vállalatok renminbi elszámolásait (klíringjét), vállalati hitelezését (szindikált hiteleket, klubhiteleket és bilaterális kölcsönöket is nyújtanak), illetve kereskedelemfinanszírozási tevékenységét könnyítenék meg a fióktelep létrehozásával.

A banknak szerepe lehet az Egy Övezet Egy Út együttműködés támogatásában. Amikor április végén a Magyar Nemzeti Bank vezetősége Kínában járt, a Magyarországon már jelenlévő Bank of China vezetősége mellett éppen a China Construcion Bank vezetőivel folytatott Matolcsy György vezetésével szakmai egyeztetéseket.

infostart.hu


 

h i r d e t é s