h i r d e t é s

Gräßle: Az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem, hogy az Elios számláit a kormány fizeti

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gräßle: Az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem, hogy az Elios számláit a kormány fizeti

2019. február 15. - 06:57

 

„Ez egy bölcs döntés, amely az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem”– ezt mondta szerdán a Népszavának majd csütörtökön az Indexnek is Ingeborg Gräßle (Európai Néppárt), az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke. - írja a 444.hu.

Illusztráció: nepszava.hu Fotó: Tóth Gergő

Az Eurológus arra reagáltatta a német politikust, hogy kiderült: a magyar kormány az Elios-ügyben nem nyújt be számlát Brüsszelnek, így az adott időszakban a Tiborcz István-féle cégnél keletkezett 13 milliárd forintos kiadást a magyar költségvetés állja.

Kivéve akkor, ha egy esetleges nyomozás megállapítja valakinek a büntetőjogi felelősségét, hiszen az OLAF és az Ingebor Gräßle vezette bizottság is arra jutott, hogy sok szabálytalanság történt, ami miatt az ügyben büntetőeljárást kellene lefolytatni. De nem úgy néz ki, hogy Magyarországon komolyan utánamennének az ügynek.

Az Index az EU regionális alapokért felelős biztosának, Corina Cretunak a hivatalától azt a választ kapta, hogy az ügy jelenlegi szakaszában nincs mondanivalójuk.

Az Elios egyébként több utcát is sötétbe borított.

444.hu


 

h i r d e t é s