h i r d e t é s

Gyorskatamarán-járat indult Bécs és Budapest között

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gyorskatamarán-járat indult Bécs és Budapest között

2019. november 24. - 09:06

November 22-én először indított gyorskatamaránt Bécsből Budapestre.

November 22-én először indított gyorskatamaránt Bécsből Budapestre a Central Danube, a Wien Holding és a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien új közös vállalata. Az új Twin City Liner hat óra alatt teszi meg az utat a két főváros között.


Forrás: wikimedia / Gugerell

A Twin City Liner tizennégy év után választott új desztinációt. A járat indítása alkalmából Budapestre látogatott Bécs pénzügyekért, gazdaságért, digitalizációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős városi tanácsnoka, Peter Hanke, aki Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozott. A találkozó során szó esett többek között a szociális lakásépítésről valamint az Airbnb és a hasonló szolgáltatások piactorzító hatásáról, a klímaváltozás ellensúlyozására tett törekvésekről, különböző szociális témákról, mint például a hajléktalanellátás, illetve a lakosság bevonásáról a különböző városfejlesztési projektekbe - írja az eseményről Bécs város kereskedelmi irodája.


Forrás: ddsg-blue-danube.at

Bécs és Budapest között 2002 óta van együttműködési megállapodás érvényben, amely olyan területeket ölel fel mint a városfejlesztés, a környezetvédelem, a szociálpolitika és a kultúra. A találkozó során Karácsony Gergely budapesti főpolgármester elmondta, hogy Bécs - a világ egyik legélhetőbb városa - számos területen példakép a magyar főváros számára. A cél, hogy az elkövetkező években Budapest is zöldebb, okosabb, fenntarthatóbb és élhetőbb város legyen és Bécs útjára lépjen. (napi.hu)


Forrás: DDSG Blue Danube

 

Twin city

A hétmillió eurós modern hajó a cowes-i Wight Shipyard hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. A nagysebességű katamarán 62 ezer munkaóra alatt éült meg, a munkálatok 2018-ban kezdőtek, melyek során 25 tonna alumíniumot és 60 négyzetméter üveget munkáltak meg a szakemberek.

Noha az új hajó alig valamivel nagyobb, mint elődei, kétszer annyi utast tud szállítani. Ráadásul sokkal elegánsabb és kényelmesebb körülmények között. A fedélzetén 12 kerékpár biztonságos szállítására van lehetőség, és egy elektromos biciklit is fel lehet tölteni az út során.

A Twin City Liner 2019. január elején kezdte meg útját Bécsbe. A jó időjárási viszonyoknak köszönhetően a hajó kb. 50 perc alatt képes átkelni a La Manche csatornán. A Nagy-Britannia Wight-szigeteki Cowes kikötőben indították, amikor Doverben megálltak, hogy üzemanyagot töltsenek fel. Rotterdamba tovább folytattak, ahol a Közép-Duna átvette.

 

A hajó utazási sebessége a Duna-szakaszon 60 km/ó.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s