h i r d e t é s


Gyurcsány cumisüvege Orbán tápszerével van töltve!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsány cumisüvege Orbán tápszerével van töltve!

2017. november 02. - 09:56

 

Gyurcsány a DK rendezvényén azt mondta, hogy népszavazást kell kezdeményezni a határon túliak szavazati jogának megszüntetéséről, ezért a DK aláírásgyűjtést fog kezdeményezni.

Nem szeretem Gyurcsányt, de azt kell mondanom, hogy alaphelyzetben igaza van, a baj csak az, hogy a választásokig a népszavazás, - amennyiben jóváhagyják a kérdést-, nem fér be a politikai programba, a másik az, hogy egy olyan kérdésben kezdeményez népszavazást, amiben még az ellenzéki pártok sem képviselnek egységes álláspontot.

A DK aláírásgyűjtő kapacitása nem elegendő ahhoz, hogy önmaga a szükséges mennyiségű aláírást összeszedje, ezért az MSZP-t és a törpepártokat az elkövetkezendő időszakban együttműködésre próbálja kényszeríteni.

 Ennek egyszerű következménye lesz, hogy az MSZP-n belül is törésvonal keletkezik, ami a DK érdekeit fogja szolgálni. A vezetésnek két lehetősége lesz: vagy belső utasítást ad az aláírásgyűjtés támogatására és részvételre, vagy a folyamat során Gyurcsánynak letérdel.

Ezzel az akcióval Gyurcsány adatbázishoz akar jutni, valamint a tevékeny politizálás látszatát fenntartva az ellenzéki pártok bizonytalankodó tagjait/szimpatizánsait begyűjteni.

Ez az egyik olvasat, a másik, hogy Gyurcsány fellépésével Orbán és a Fidesz maximalizálni tudja a határon túliak szavazati kedvét és szándékát, majd részvételét, ezzel akár megduplázódhat a határon túliak szavazatszáma, ami azzal járhat, hogy két képviselővel több lehet a Fidesz oldalán. A határon túliak szavazatával lett 2/3-a Fidesznek 2014-ben, 123000 Fideszre leadott szavazattal.

Orbán, ha kívánni akart volna egy jó történetet a határon túliak felrázására, nem kaphatott volna jobbat, mint amit Gyurcsány látszólag magától kínál!

Sosem fog kiderül, hogy ezt az aláírásgyűjtést Gyurcsány miért nem 2014-ben, 2015-ben vagy 2016-ban kezdeményezte, hanem most a választások előtt.

Sosem fog kiderülni, hogy ez az Orbán-Gyurcsány alku része, vagy csak egyszerűen egy gesztus Orbánnak.


 

h i r d e t é s

betöltés..