h i r d e t é s

Gyurcsány embere veszi kézbe az MSZP-t?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsány embere veszi kézbe az MSZP-t?

2015. október 17. - 10:32
0 komment

 

Hosszú évek vergődése után visszatérhet a jól bevált Hiller-Gyurcsány páros.

Miközben a sajtó az MSZP impotenciáján és a Mesterházy-Tóbiás párharcon élcelődik, azalatt szép csendben egy harmadik szereplő jelentkezett be a szocialista párt vezetésére - írja a Nyugati Fény blog.

Hiller István az ATV-nek adott legutóbbi interjújában világossá tette: „nem ugrana el a feladat elől”, sőt kifejezetten ambicionálja, hogy aktív szerepet vállaljon az MSZP megújításában.

A gyengébb emlékezetűek kedvéért: Hiller István 2004 és 2007 között már volt a szocialista párt elnöke. Az MSZP az ő elnöksége idején választást tudott nyerni: az emlékezetes Gyurcsány-Hiller tandem verte meg utoljára Orbán Viktort, 2006-ban.

Hiller mindig Gyurcsány hű fegyverhordozója volt, amolyan örök másodhegedűs. Képességeikkel mégis jól kiegészítették egymást és sikeresen működött a páros.

Az elmúlt évek az MSZP soha nem látott mélyrepülését hozták: a szocialista párt Mesterházy és Tóbiás alatt vesztette el a komolyan vehető váltópárt szerepét. Nem csoda hát, hogy Hiller elérkezettnek látja az időt saját visszatérésére…

Amikor 2011-ben kenyértörésre került sor Gyurcsány és egykori pártja között, Hiller „alvó gyurcsányistaként” az MSZP-ben maradt. A DK-elnök nagy politikai sakkjátékos, egyáltalán nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy a háttérből ő mozgatja a szálakat: ő támogatja Hillert - Mesterházy és Tóbiás ellenében.

Hiller az MSZP élén, Gyurcsány a saját pártja élén: egy jól bevált páros térne ezzel vissza a politikába, akik egyszer már megmutatták: együtt képesek megverni Orbán Viktort. Látva az elmúlt évek szánalmas vergődését, mind több MSZP-s gondolhatja azt: nyeretlen kétévesek helyett mégiscsak egy tapasztalt emberre kellene bízni végre a pártvezetést, aki már bizonyított.

Hiller „nagy visszatérésével” kétségkívül Gyurcsány kottája érvényesülne a baloldalon, de kérdés, hogy ezzel biztos rosszul járna-e az MSZP és a demokratikus közösség.

 

nyugatifeny.blog.hu


 

h i r d e t é s