h i r d e t é s

Gyurcsány – kárörvendés és zsarolás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Gyurcsány – kárörvendés és zsarolás

2017. október 04. - 15:41

Hetekig azt hallottuk minden tévéből, azt olvastuk mindenhol, hogy a DK az egyetlen párt, amelynek nincsenek feltételei, mindenkit szeret és mindenkivel össze akar borulni. 

Gyurcsány "déká" Ferenc - Forrás: 24.hu

De mégis volt és van egy feltételük: hogy Gyurcsány Ferenc, a hazai közélet legellentmondásosabb politikusa a közös listán legyen.

Ez volt a szocialista Botka László halálos ítélete. Botka ugyanis az elején leszögezte, hogy a bizonytalan egymillió szavazó becsábítása érdekében Gyurcsány nem lehet rajta a kormányváltó listán. Hogy miért ragaszkodott az egyéni indulás ellenében mégiscsak a biztos listás helyhez Gyurcsány Ferenc? Négy oka is lehetett.

  1. Fél a választóktól? (Köztünk szólva, számára ez tényleg ijesztő lehet: veszélyes is az, ha az ember nem a saját tagjaival, hanem két lábon járó, lélegző, önállóan gondolkodó állampolgárral találkozik.) 
  2. Valójában nem akar kormányváltást.
  3. Neki teljesen mindegy, hogy marad-e a Fidesz vagy nem, csak ő bent legyen a parlamentben.
  4. Végigjárva az ellenkezés útját lehetősége van szétbarmolni a maradék MSZP-t.

Ezek egyenként is megmagyarázzák, együtt meg pláne. Gyurcsány nem akar fordulatot, sem váltást. Neki bőven megteszi a jelenlegi helyzet. Országot vezetni úgysem tud, viszont ezekben az ínséges években, amikor a Fidesz felszántja az országot Fletó kiélheti magát: boldogan zsűrizhet, kritizálhat, hiszterizálhat következmények nélkül.

Olvasom ma a nagytudású ex-főkolompos interjúját a 24.huoldalon. Tudják mikor láttam utoljára öltönyben Gyurcsány Ferencet utoljára? Ugye? Én magam sem emlékszem ilyenre. Mert hát eddig le voltunk mi tojva magasról. Egy interjúra, ünnepre, parlamenti ülésre nem vett fel öltönyt. „Jó a gyűrött ing és zakó a népeknek, meg hát tök laza is vagyok, ki nem szarja le, hát én biztos…” Most, hogy nincs hivatalos baloldali miniszterelnök jelölt, most bezzeg felvette az ünnepi gúnyáját, mert az jár az új szerephez. Gondolom, Klára asszony már hétfőn délelőtt kivasaltatta a házi bejárónővel, mihelyst megtudták, hogy Botka visszalépett.

Jaj Feri, Feri, ez nagyon gáz. Mondod ebben az interjúban, hogy „azért az MSZP még létezik.” Sajnálod, mi? Egészen biztosan, mert aztán így folytatod: „Nagyon sok, döntően idős, magát baloldalinak valló ember körében van lojalitás a párt iránt. Meglehet, sokan kulturálisan nyitottabb, polgáribb politikát szeretnének, olyat, amilyet mi képviselünk, de hát az MSZP volt az életük. Amikor pocsékul megy a Fradinak, a szurkolói akkor sem cserélnek csapatot. De az MSZP-sek egy részénél eljöhet az a pont, amikor váltanak.” Most tényleg lenyomiztad a szavazókat? Hogy az mszp-sek azok ilyen begyöpösödött, politikailag fejlődésképtelen (megjegyzem, ez az ötvenes évek attitűdje volt, Feri), szánalomra méltó társaság, akik majd rájönnek, hogy rád van szükség? Te hol élsz? Biciklibelsőben?

Elég!

Arra kérek minden szocialista szavazót, hogy már becsületből is tartsanak ki az MSZP mellett! Nem azért, mert olyan jó. Nem azért, mert csodálatosak és hibátlanok a vezetői. Nem azért, mert az a közösség megérdemli. Azért, mert teljesen világos: ahova vinni és csábítani akarják őket, az minőségileg sokkal rosszabb! És legfőképp azért, mert ennél sokkal, de sokkal jobb lehet a magyar baloldal!


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s