h i r d e t é s

Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

2019. június 25. - 11:08

 

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely - Forrás: pestisracok.hu

Gyurcsányék közleményét az ATV idézi, azt állítják, hogy "a DK-hoz az elmúlt órákban tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták". 

Azt is írják, "a DK a tisztességes verseny híve, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz". A Népszava azt derítette ki, hogy a szám egy internetalapú vezetékes telefonszám, és az elmúlt napokban többen panaszkodtak arra, hogy erről a számról felhívták őket, de nem szóltak bele. A DK egyik propagandaoldala ugyanakkor azt állítja, hogy a szám "MSZP-közeli", korábban a közvélemény-kutatásokat készítő Publicus Intézet használta.

Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy az MSZP-nek nincs köze a történtekhez. Az ATV azt is közölte, hogy a Magyar György vezette Civil Választási Bizottság elutasította Gyurcsányék panaszát.


 

h i r d e t é s