h i r d e t é s

Ha túl sok vér kell az izmokba, akkor nem jut az agyba

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ha túl sok vér kell az izmokba, akkor nem jut az agyba

2020. április 06. - 20:27

 

A háborúk azért jönnek létre, mert egyesek túl nagy erőt, hatalmat halmoznak fel, ami nem arra sarkallja őket, hogy osztozzanak, hanem hogy tovább terjesszék befolyásukat.

Ha Isten is ilyen logikával teremtene, akkor az evés nem az éhség csillapítására szolgálna, hanem további éhséget generálna. A gyomor nem bontaná le és adná tovább a táplálékot a többi szervnek, hanem felhalmozná és csak csöpögtetne belőle annak fejében, hogy a tüdő lássa el őt több levegővel, a vese több vizelettel, a bél több szarral. Mindegy, hogy ezzel egy rend felborul és a gyomornak ezek mérgek, de ilyen az, ha a gyomor önhatalmúlag megbont egy egyensúlyt.

Az ember is ilyen, mint a gyomor. A második világháború után megesküdött, hogy nem lesz több világégés. Létrehozta 1945-ben az ENSZ-t, melynek célja a háborúk megelőzése, a viták rendezése. Akkor az ENSZ a tagországok részéről teljes jogú felhatalmazást kapott erre. Mi történik ma? Az, hogy az ENSZ-től ezek a jogok fokozatosan kikerülnek, nagyhatalmak kezében koncentrálódnak és azok vezetői, tudomást sem véve az 1945-ös megállapodásról, akkori fogadalmakról, maguk döntenek országok, térségek válságainak kérdésében, meg sem kérdezve más nemzeteket, sőt az ott élőket sem. Nos, a gyomorba így kerül vissza a sok méreg, a világba pedig a feszültség.

Sokan vesztik el hitüket és Istent hibáztatják. Miért van ennyi háború? Miért kell ennyit szenvedni? Ha lenne Isten, nem engedné és ha van, akkor nagyon kegyetlen ez az Isten! De a fenti levezetésben hol szerepel Isten? Nem ember áll minden világégés mögött? Hát nem pont arról van szó, hogy az ember nem képes a hatalommal úgy bánni, ahogy a teremtésben megadott minták mutatják? Szegény Isten! Őt kárhoztatják a sok bajért, amit ember tett. Isten csupán egyben „hibás”: megteremtette az embert. Teremtett egy lényt, melynek szabad akaratot és döntési lehetőséget adott. Ez pedig ide vezet.

De kik tagadnak saját hatalmuk mámorában és elkülönülésben vannak. (Korán 38:2)

Játsszuk le. Van egy stratégiai tervezőasztal. Ott ül az USA elnöke, aki mellett a CIA vezetője és több biztonsági szakember van. Amikor egy helyzetet megtárgyalnak, milyen szempontokat vesznek sorra? Talán azt, hogy menjünk imádkozni és kérdezzük meg Istent, mik az ő válaszai? Mit tenne Isten a mi helyünkben? Hogy lehetne minél több életet megmenteni? Vagy inkább az, hogy milyen kiadás hozza fajlagosan legtöbb bevételt? Ha ez háborús kiadás, mit hoz ez a befektetőknek, bankoknak? Hogy alakul a dollár sorsa? Mennyiben veti vissza ez a konkurens hatalmakat? Milyen új befolyások jönnek létre? Mennyi szavazatot hoz ez a választásokon? Ezek az igazi kérdések! Az senkit sem érdekel, hogy hány ember fog meghalni, az pedig, hogy kinek van igaza, joga, meg ilyen marhaságok nemhogy a szakértők, hanem egy takarítónő részéről sem merül fel. Ez csupán magyar kiskocsmákban, diliházakban vagy esetleg a parlamentben szempont.

Amikor elszalad az emberrel a ló, Isten lép és valamit mindig tesz az egyensúly visszaállításáért.

Akik a hitetleneket oltalmazóul veszik a hívők helyett, talán a hatalmat keresik náluk? Mert bizony, minden hatalom Allahé! (Korán 4:139)

Ez Allah üzenete azoknak, akik elcsábulnak a földi erő, hatalom láttán.

A fáraó, Róma császárai, Sztálin nem éltek örökké. Nagyon kis szakaszt uraltak az emberiség történelmében. Évszakokat nem tudtak megváltoztatni és a föld keringését sem a nap körül. Életet, pedig egyik sem teremtett, halált annál inkább.

A helyzet ma sem más. Halált demonstráló eszközök árnyékában megfeledkezünk az életet adó hatalom szeretetéről. És vegyük észre: minél nagyobb egy földi hatalom, annál üresebb a feje. Ez biológia: ha túl sok vér áramlik az izmokba, akkor nem jut az agyba!

Címkék: 

 

h i r d e t é s