fbpx Habony és az értelmiség nem jár kéz a kézben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Habony és az értelmiség nem jár kéz a kézben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Habony és az értelmiség nem jár kéz a kézben

2016. október 06. - 11:05
0 komment

 

Habony „tudja, hogy a tömegeket kell megcélozni, az értelmiség nem érdekli, a bulvár hírek kedvelőt célozza meg - írja valasz.hu.

Habony és az értelmiség nem jár kéz a kézben Fotó/forrás: atlatszo.hu

A franciák tagadják, de állítólag Habony Árpád nemzetközi karrierbe kezdett. Ám érdekesebb, hogyan lett a jobboldali értelmiség helyett a városi kisembernek nevezett panelproli a Fidesz fő célcsoportja.

A Figyelő Habony Árpád, Orbán Viktor politikai tanácsadójának nemzetközi karrierjéről ír, információik szerint  a volt francia elnök, Nicolas Sarkozy és a horvát jobboldal (HDZ) erősödését is segíti a háttérből, noha ezt Sarkozy környezetében tagadták.

Ne ragadjunk le ennél, mert a cikknek van egy számunkra érdekesebb eleme is ennél. Brückner Gergely névtelen fideszes forrásra hivatkozva arról ír, mi a szerepe Habonynak a Fideszen belül. Ez megfejtést adhat arra, miért épít a spin doktor véleményére Orbán annak ellenére, hogy Habony alakja a fideszes törzsszavazók egy részét kifejezetten irritálja. Persze nem véletlenül, van egy kis sértődöttség, és nem kevés értetlenség a táboron belül, a  fideszes értelmiségi holdudvar szerepének leértékelődése miatt.

Habonyhoz köthető ugyanis a Fidesz súlypontáthelyezése, vagyis az, hogy a pártnak a gyakran emlegetett „új többség” megszerzéséhez és megtartásához olyan üzeneteket, és kommunikációs csatornákat kell használnia, amely a „régiek” ízlésének a legkevésbé sem felel meg. A Figyelő néhány mondata pedig segít megérteni ezt a jelenséget. Úgy látszik egy sajátos munkamegosztás van a kampánygépezeten belül:

 „Orbán Viktor a vidéki embereket érti igazán, viszont a városi kisember megszólításában Habony Árpád nélkülözhetetlen számára.”
Habony „tudja, hogy a tömegeket kell megcélozni. A hatvanezer értelmiségi, vagyis azok, akik a belvárosi kávéházakban elmélkednek, nem érdekesek számára. Azoknak szeretne üzeneteket megfogalmazni, akik a bulvárlapok címoldalairól tájékozódnak, azaz egy színes lap címoldalán megnéznek két női mellet, két hírt arról, hogy melyik celeb kivel jött össze, és talán valahonnan a címlapról még egy egymondatos politikai üzenetet is befogadnak. Valami olyat, hogy „immár  kevesebbet fizetünk a gázért”. Vagy esetleg azt, hogy „Brüsszel migránsokkal veszélyezteti gyermekeink jövőjét.”
 

Az egész népszavazási kampány erre épült. De vajon az a három tény, miként függ össze egymással, hogy

1. a népszavazás végül nem lett eredményes;

2. a kampányhajra nem növelte a részvételi hajlandóságot, hanem a szavazáshoz közelítve éppenhogy csökkentette azt a közvélemény-kutatások szerint;

3. a Habonyhoz köthető a 888.hu címlapján „A 98 százalék lapjának” hirdeti magát?

Van miről beszélgetni a hatvanezer értelmiséginek a belvárosi kávéházak asztalainál. 

valasz.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s