h i r d e t é s

Hadházy: Nem lesz semmi balhé, üzenem a rettegő hírhamisítónak

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Hadházy: Nem lesz semmi balhé, üzenem a rettegő hírhamisítónak

2019. március 16. - 14:17

 

A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét.

Forrás: Hadházy Ákos / Facebook

"Rekord gyanús a mai szónokok száma, és rekord gyanús az Önök türelme, hogy ennyi beszélőt meghallgatnak. Talán sikerülni fog röviden fogalmazni: én “csak” arról szeretnék beszélni, hogy mi a teendőnk ebben az egészen súlyos helyzetben. Mi a teendőnk, hogy egyáltalán legyen esélyünk azért harcolni, ami a 48-as hősök célja is volt: egy a Nyugathoz felzárkózó, jólétben és szabadságban fejlődő  országért. A teendők néhány mondatban összefoglalhatók.

Sok beszéd helyett sok munkára van szükség, egymás elleni szervezkedés helyett saját magunk megszervezésére. Lemondó beletörődés helyett kitartó elszántságra van szükség.

Azt, hogy beszéd helyett dolgozni kell, már sok-sok ezer ember megértette: ők azok, akik összegyűjtöttek az Európai Ügyészséghez csatlakozáshoz 470 ezer aláírást. Sokan kérdezik, hogy meglesz e az egymillió: ez csak azon múlik, hogy lesznek-e, akik  továbbra is dolgoznak az ügyért. Ha a következő hónapokban lesz 10 ezer ember, aki 3-4 délutánját rászánja erre, és begyűjt 50-60 aláírást, akkor meglesz az egymillió. Ha pedig csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, akkor Orbánék nem tudják tovább büntetlenül saját embereik nemtelen kifizetésére fordítani ezeket az uniós pénzeket.

második feladat saját magunk megszervezése. Az ellenzéki pártoknak és a civileknek nem egymással kell versengenie, hanem közösen meg kell szervezniük, hogy minden faluban, minden szavazókörzetben legyen legalább egy ellenzéki aktivista. Mindenekelőtt legalább egy ellenőr minden szavazókörben. Ez most egyáltalán nincs így, s ez óriási hiba. Kezdeményezni fogom, hogy a pártok és a civilek a legrövidebb időn belül kezdjék meg erről az egyeztetést.

harmadik feladat a kitartó elszántság. Talán ez a legnehezebb. Ahhoz, hogy a kormányt legyőzzük, először saját kishitűségünket kell legyőznünk.  Ahhoz, hogy komolyan vegyenek bennünket, először saját magunkat kell komolyan vennünk. Van, aki szerint ennél a kormánynál semmit nem lehet elérni. Képtelenség például elérni, hogy leváltsák a köztévé hírhamisító igazgatóját, és azt, hogy leállítsák a mocskos, hazug fizetett kormánypropagandát.

De kérdem azt: megtettünk mindent? Elég kitartóan küzdöttünk,hogy  kormánymédia ne gyalázhasson és alázhasson bennünket reggeltől estig, kényére-kedvére? A válasz egyelőre: nem. Pedig szánalmas balfácánok lennénk, ha hagynánk, hogy tovább alázzanak. Ha szeretnék csúnyán beszélni, azt mondanám, hogy szánalmas balfaszok vagyunk, ha hagyjuk, hogy igaztalanul alázzanak és gyalázzanak bennünket az adófizetők pénzén. Én nem szeretném ezt a jelzőt kiérdemelni, és biztos vagyok benne, hogy Önök sem. Ehhez viszont nemcsak beszélnünk kell, hanem cselekednünk is. Vissza kell még mennünk a tévészékházhoz is. Nem elég a Szabad sajtó útján tüntetni, hanem a hazug propaganda-sajtó útjára is, a Kunigunda utcába is el  kell még mennünk.

A mai nap ünnep, nemzeti ünnep, és a szervezők szándékosan nem hirdettek határozott és kemény tiltakozást oda. Mégsem tehetem meg, hogy ne  menjünk ma el oda, a piszkos rendszer fő bástyájához.

Innen most majd a Kossuth térre megyünk, de utána ki fogok sétálni a Kunigunda útra is. Gyalog, 10 kilométert, ez talán jelzi az elszántságot, jelzi azt, hogy mennyire elegem van a mocskos hazugságból. Nem lesz semmi balhé, üzenem a rettegő hírhamisítónak, de a 8 pontot kiragasztjuk, hátha fognak róla beszélni….Azt is üzenem neki, hogy nem ma megyünk oda utoljára. Az ellenzéki pártokkal és az országgyűlési képviselőkkel megegyeztünk, hogy  rövidesen blokád alá vesszük köztévét. Könnyen megtehetjük, hiszen annyira félnek, hogy ha meglátnak két képviselőt, azonnal bezárkóznak.

Végül engedjék meg, hogy felolvassam az ellenzéki nyilatkozat 2. pontját.

Követeljük a sajtószabadságot. Az államnak kötelessége, hogy a polgárai kiegyensúlyozott és elfogulatlan tájékoztatásáról gondoskodjon. A közpénzből fenntartott közmédia nem lehet a kormánypárt szócsöve.Bértollnokok helyett független újságírást!

A nyilatkozat(?)  hatalmas dolog, de értsük jól! Ez a 2. Pont nem egy ígéret arról, hogy mit teszünk majd, ha nyerünk a választáson. Hanem egy olyan követelés ez, amelynek megvalósulása nélkül nem beszélhetünk szabad választásokról. Ígérjük és fogadjuk, hogy mindent meg fogunk ezért tenni. Isten minket úgy segéljen!

Budapest, 2019. március 15."

Forrás: Bozótharc blog


 

h i r d e t é s