h i r d e t é s

Hallottunk és engedelmeskedünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hallottunk és engedelmeskedünk

2021. február 24. - 18:19

 

Hiszi a Próféta, amit Ura neki kinyilvánított és a hívők is (így tesznek). Mind hisz Allahban, az Ő Angyalaiban, az Ő könyveiben, az Ő Prófétáiban. Nem teszünk különbséget egy Prófétája között sem! Mondják: „Hallottunk és engedelmeskedünk. Bocsánatodért esedezünk Urunk és Hozzád vezet sorsunk.” (Korán 2:285)

A 285-286. áyák a „Hudzsat al-Wida’a”, a Próféta (béke reá) utolsó szónoklatában nyilatkoztattak ki. Erős felhívást tartalmaznak a hitre és Allah akaratának eltökélt követésére. Mint utolsó szavak, összegzik a Prófécia üzenetét és általános képet festenek az Iszlámról. Nagyon fontos tanítások. Az egyetlen hit az, ha hiszünk Istenben, az Ő Angyalaiban, Könyveiben és Prófétáiban. Nincs különbség a Próféták között! A Korán végig többesszámot használ! Az Iszlám egyesíti a Monoteizmust szolgáló nemzeteket, vallásokat. Ennek jegyében az utolsó aya egy közös fohász, amit együtt mondunk azokkal, akik hisznek Allahban, hogy mentsen meg a bűnöktől és terhektől, melyeket elődeink elkövettek és hordoztak.
A két aya gyakran hangzik el Du’a fohászként.

Allah nem ró a lélekre többet, mint mit elbír. Övé, mit elnyert, de ellenére kel az, mit ő másoktól nyert el. Urunk! Ne végy minket feledésünk és hibáink által! Urunk! Ne tégy ránk terhet, ahogy azokat terhelted, kik előttünk voltak. Urunk! Ne rakj ránk annyit, amit nem bírunk el! Oldozz fel minket, bocsáss meg nekünk, kegyelmezz nekünk! Te vagy a Fenségünk, hát légy Pártfogónk a hitetlenekkel szemben!

Jól figyeld meg: Mondják: „Hallottunk és engedelmeskedünk. Bocsánatodért esedezünk Urunk és Hozzád vezet sorsunk.” Nem a sejket hallottuk és engedelmeskedünk! Nem a kormányfőt hallottuk és engedelmeskedünk! Nem a CIA-t, Moszadot, KGB-t hallottuk és engedelmeskedünk hanem Téged (SWT)! Ez a különbség kötünk és a terroristák között! Ők egy általuk kitalált rendnek akarnak engedelmeskedni és ebbe szorítani másokat. És ezt a rendet sem ők találják ki rendszerint, hanem Hollywood, vagy az előbbi szervezetek, mert ők csupán eszközök, proxik!

A mi engedelmességünk tárgyát a 285-286 áya pontosan felsorolja. Ez olvaszt minket egybe a többi hívővel, ez az igazi Sharia, amit kitekernek, félremagyaráznak, félelmet gerjesztenek általa. Holott, ha értenék, alkalmaznák, megszűnne a sok szarkeverés és ármány.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s