h i r d e t é s

Halomra lőtték az állatokat a jótékonyság nevében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Halomra lőtték az állatokat a jótékonyság nevében

2019. december 28. - 06:18

 

Jótékonysági vadászatot rendeztek országszerte; a befolyt 30-35 millió forintot kórházi gyermekosztályok kapják, közölte a vadászat főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Semjén Zsolt, egy kitömött szarvas megcsodálása közben - Forrás: MTI

Fejes László elmondta: terveik között szerepel, hogy 2020-ban a kezdeményezést kiterjesztik a teljes Kárpát-medence területére.

Emlékeztetett, hogy 2013 óta rendezik meg a jótékonysági vadászatokat Fejér megyében, ám most először az ország valamennyi megyéjében megszervezték az eseményt.

A vadászok és támogatók, vadásztársaságok, cégek, egyesületek és magánszemélyek regisztrációs díj befizetésével járulhattak hozzá a célok megvalósításához. A vadászat költségeinek kifizetése után fennmaradó összeget pedig a 19 megyeszékhely kórházi gyermekosztályainak javára utalják át - ismertette a főszervező. (MTI)

***

"A jótékonysági vadászat résztvevői és szervezői elmesélik majd a kórházban fekvő beteg gyerekeknek, hogy hány őzike és nyuszi halt meg december 27-én."

- írta Föld S Péter, majd így folytatta

"Itt jegyeznénk meg, hogy a legismertebb magyar vadász, Semjén Zsolt, aki 2010 óta  az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, vadászemberként defíniálja magát Ő maga nyilatkozta ezt, s azt kívánta ezzel érzékeltetni, hogy ő más anyagból van gyúrva, mint mi, többiek. Mi, akik nem vagyunk vadászemberek, nem lövünk az állatokra, hanem gyönyörködünk bennük. Merthogy ők is isten/a természet teremtményei. (Megfelelő aláhúzandó)."

 

h i r d e t é s