h i r d e t é s

Halottnyak nyilvánították a San Diegonál lezuhant helikopter személyzetét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Halottnyak nyilvánították a San Diegonál lezuhant helikopter személyzetét

2021. szeptember 05. - 08:15

Az amerikai haditengerészet szombati közleményében halottnak nyilvánította azt az öt tengerészt, akik egy helikopter-balesetben tűntek el a napokban San Diego közelében.

A kép illusztráció! - Forrás: KOLD

A parti őrség és a haditengerészet több légi és felszíni járművel kutatott a helikopter roncsa és az esetleges túlélők után, de 72 óra és csaknem háromtucat kutató- és mentőjárat után úgy vélték, már nincs esélye annak, hogy életben találjanak rá az eltűnt tengerészekre.

Az elhunytak nevét addig nem teszik közzé, amíg nem értesítették legközelebbi hozzátartozóikat.

A csendes-óceáni flotta szerdán közölte, hogy a tengerbe zuhant az amerikai haditengerészet egyik helikoptere nem sokkal azután, hogy felszállt az Abraham Lincoln repülőgép-hordozóról San Diegótól 112 kilométerre. A helikopter rutin repülési műveletet hajtott végre, amikor a vízbe csapódott helyi idő szerint kedden 16.30-kor. A baleset ügyében vizsgálatot indítottak.

A szerencsétlenség során öt olyan tengerészgyalogos is megsérült, akik az Abraham Lincoln fedélzetén tartózkodtak, ahonnan az MH-60S típusú helikopter felszállt. Az ő állapotuk stabil - közölte a csendes-óceáni flotta egyik szóvivője.

A tény, hogy a repülőgép-hordozón tartózkodó legénység is megsérült, találgatásokhoz vezetett arról, hogy a helikopter vagy egyes részei eltalálhatták a hajót.

Az MH-60S-en általában négyfős legénység utazik. A helikoptert harctéri támogatásra, humanitárius katasztrófák esetében segítségnyújtásra, valamint kutatás-mentéshez használják. (MTI) / Portfolio