h i r d e t é s

Hard Day’s Night

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Hard Day’s Night

2020. november 12. - 15:16

 

Egyetlen ellenszavazattal szavazta meg végül az Országgyűlésnek csúfolt műintézmény a rendkívüli jogrendet kilencven napra. 

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az egyetlen épeszű, bátor ember, a független Székely Sándor volt. Hadházy, Szél és Szabó Szabolcs végül távol maradt, csakúgy, mint Gyurcsány. (Ilyet, gyávaságában, Orbán szokott művelni.) Az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a nem említett többi független képviselő is igennel szavazott. Vajon miért?

Ostoba, kártékony, kollaboráns magatartásukat Orbán azonnal jutalmazta:
éjfél előtt egy perccel két örvényszolgája, De-Még-Milyen Zsolti és a Gazságügyi Miniszter asszony bagatell harminchét törvényjavaslatot terjesztett elő, többek közt a betonba öntött állagtörvény kilencedik módosítását, melynek értelmében 1./ „az anya nő, az apa férfi”, 2./ a „közszolgálati” állami közalapítványokba pumpált közpénz már nem lesz közpénz. Továbbá módosítják a választójogi törvényt az ellenzéki közös lista ellehetetlenítése érdekében. És sok minden mást.

Egy Nagy Túró Dóra (szellemi – már ha itt szellemről beszélhetünk – felmenők: anyja nő, neve Eva Braun, apja férfi? Neve: Adolf Schickelgruber), Orbán előénekese gender-ügyben, azonnal mennybe ment.
Csak ki ne derüljön valami váratlanul! Mint, mondjuk Szegedi Csanád esete volt, Tóth Marival. Mert akik a leghangosabban óbégatnak!
Szabó Tímea, akit amúgy kedvelek, de aki a rendkívüli jogrend nevű jogi nonszensz és politikai gaztett megszavazása ügyében csalódást keltett, hirtelen Polt felelősségre vonásáról adott elő egy tirádát, most
éppen amiatt, hogy Borkai ellen váratlanul megszüntették a nyomozást. Ez most aktuális! (Mellesleg kétharmados ellenzéki győzelem, vagy forradalom szükségeltetne hozzá, aminek mennyi az esélye?)

Megfontolandó a közszolgák fegyelmezettsége is ez ügyben (és ebből a szempontból mindegy, hogy meggyőződésből, vagy félelmükben teszik). A Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány-érában a törvénytervezetek, sőt egyszerű munkaanyagok előbb voltak a Fidesz kezében, mint a belső címzettekében.

Az ex földhivatali ügyintéző/kezdő bírósági titkár, és a főkeresztény-fővadász nyilván nem öt perc alatt ütötte össze, főként nem saját kezűleg – erre mindkettő alkalmatlan is - azt a módosító javaslat-halmazt, mely nagyjából megfelel egy normális jogrendben élő ország törvényhozása egyéves termésének.

Az ellenzék szokás szerint állt, hápogott, majd fölháborodott és protestált. Helyette talán ideje lenne végre megfontolni az országgyűlésnek csúfolt végrehajtó apparátus „munkájának” bojkottját (így is nyolc-tíz évet késtek), ahelyett, hogy részvételükkel legitimálják, és úgy tesznek, mintha ez tényleg egy országgyűlés lenne. Igaz, akkor ugrik a képviselői fizetés!

A sajtó ezenközben leginkább azon rugózik, hogy vajon Szijjártó hány kambodzsait fertőzött meg. Ami fontos kérdés, mert a Dugófejű látogatása előtt az országban nem volt járvány. De talán nem ennyire.

Manfred Weber kemény szavakkal eligazította Orbánt, tehát hamarosan pénz áll a házhoz!

Az egyetlen pozitívum a Fővárosi Ítélőtábla egy bátor tanácsának döntése, mellyel jogszerűnek ítélték az SZFE sztrájkját. (Na, majd az új Első Bíró intézkedik!) Csak sajnos nem sokat segít. A félévet leírták, Vidnyánszky, néhai Szabó Miklós repülő egyetemének mintájára – nem a színvonalról beszélek – illegális új helyszínen
fogja folytatni az oktatást. (Belépés csak párttagoknak!) A kijárási- és gyülekezési tilalom pedig felszámolta az egyetem blokádját. Igaz, az ellenállást folytatni fogják. Csak azt nem tudni, hogyan.

Az izgalmak hatására rögtön mozgolódni, aktivizálódni kezdtek a politikai szakértők. Török Gábor, aki Kéri Lacikánál is nagyobbakat téved, és általában csak a lényeget nem látja, hű önmagához. Most sem látja. A választójogi törvény legújabb módosítását csak „egyszerű hatalomtechnikai eszköznek” véli. Pedig Napnál világosabb, hogy Orbán ezzel most kényszer-kétpártrendszert hoz létre! Ha az ellenzéki pártok csak egy karámba tömörülve indulhatnak közös listán országos szinten, akkor 1./ nem fognak egy pártba tömörülni és ugrik az egész, 2./ megpróbálják és egymás torkának esnek.

Jellemző, hogy Orbán a kamupártok indulásának megnehezítésével indokolta az új szabályt. Holott ezeket a kamupártokat – néhány magánzsebre ügyeskedőn kívül – maga Orbán indítja, futtatja, stafírozza gazdagon, zavarkeltés, a nem fideszes szavazók elbizonytalanítása és megosztása érdekében. Mint a Lendület nevű
formációt, két MSZP-s áruló, Lévai Katalin és Móricz Eszter részvételével. Vagy ilyen (volt) a Schiffer-féle LMP. Hogy mást ne említsek.

Ennyi! Jó kis nap/éjszaka volt! És akkor a járványról még szó sem esett.

 

Név és cím a szerkesztőségben


 

Kommentek

h i r d e t é s