h i r d e t é s

Három rendkívüli esemény történt a borsodi időközi választáson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Három rendkívüli esemény történt a borsodi időközi választáson

2020. október 11. - 18:37

A szavazás közben három fontosabb esemény történt napközben

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Halmajon, a 1-es és a 2-es szazakórnek helyt adó épületben délután 14:04-kor elment az áram.

A választási szerv (HVI, szavazatszámláló bizottság) által a szavazás ideje alatt a rend fenntartása érdekében hozott intézkedések, illetve határozatok: Az SZSZB elnöke a rendkívüli eseményt azonnal jelezte a HVI vezetőnek. Közlekedési baleset miatt volt üzemzavar a közszolgáltatásban. A HVI vezető tájékoztatta az OEVI helyettes vezetőjét. Az áramszolgáltatás 15 óra 10 perckor helyreállt. A rendkívüli esemény a szavazás menetét nem befolyásolta.

Tarcalon valaki megpróbálta visszakérni a szavazólapját

Egy választópolgár a délelőtt folyamán szavazatát leadta, a szavazólapját az urnába dobta, majd később visszajött a szavazóhelyiségbe, s kérte vissza a szavazólapját. A bizottság tájékoztatta, hogy erre nincs lehetőség, továbbra is követelte, s többszöri felszólításra sem hagyta el a szavazóhelyiséget. A bizottság elnöke tájékoztatta a választópolgárt, hogy rendőri intézkedést kér. A rendőrség kiérkezése előtt a választópolgár elhagyta a helyiséget.

A választási szerv (HVI, szavazatszámláló bizottság) által a szavazás ideje alatt a rend fenntartása érdekében hozott intézkedések, illetve határozatok: A szavazatszámláló bizottság elnökének felszólítására, végül a választópolgár elhagyta a szavazóhelyiséget. (valasztas.hu)


h i r d e t é s

Clicky