h i r d e t é s

Hatalmas leépítés a Disneylandnél: 28 ezer dolgozót küldenek el

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatalmas leépítés a Disneylandnél: 28 ezer dolgozót küldenek el

2020. október 01. - 07:25

 

A Walt Disney bejelentette: 28 ezer alkalmazottat bocsát el az amerikai szórakoztató parkokból.

Disneyland - A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Disney a koronavírus terjedésével összhangban már az év elején bezárta a vidámparkjait, néhányak pár hét után kinyitottak, míg a kaliforniai még mindig zárva tart.
Nem meglepő, hogy a Disneyt is földhöz vágta a járványhelyzet, a bizonytalanság és a korlátozott látogatói kapacitás miatt pedig elbocsátásokat jelentett be az Egyesült Államokban.

"Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk arról, hogy megkezdjük a munkaerő-csökkentés folyamatát a parkok, élmények és termékek szegmensünkben minden szinten" – mondta Josh D’Amaro, a parkok egységének elnöke közleményében, hozzátéve: az elbocsátott alkalmazottak körülbelül 67% -a részmunkaidős.
A Sanghajban, Hongkongban, Tokióban és Párizsban lévő parkokat ez nem érinti – írja a BBC.

A Disney 4,7 milliárd dollárt vesztett a június 27-ig tartó három hónap alatt, a Parks, Experiences and Products divízió bevétele 85% -kal zuhant 2019 azonos negyedévéhez képest. D’Amaro szerint a vállalat problémáit súlyosbította Kaliforniában, hogy az állam nem voltak hajlandók feloldani a korlátozásokat, amelyek lehetővé tették volna Disneyland újranyitását.
A cég azon munkálkodott, hogy meggyőzze Kalifornia elöljáróit, hogy engedjék meg a cégnek az újranyitást, ám ez eddig sikertelennek bizonyult. (startlap.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s