h i r d e t é s

Háziorvosok véleményezték L. Simon László bírálatát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Háziorvosok véleményezték L. Simon László bírálatát

2022. április 22. - 12:51

Nem hibázott senki, a rendszer ilyen – Összezártak L. Simon Lászlóval szemben a háziorvosok

L. Simon László rácsodálkozott a mindennpokra - Fotó: MTI/Soós Lajos

L. Simon László minap közösségi oldalán (egy azóta eltüntetett)

bejegyzésében név szerint bírált egy gárdonyi háziorvost, akihez csak telefonon tudott bejelentkezni édesanyja. A Népszavának a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója által kipellengérezett, több körzetet ellátó Csáti Géza Attila szűkszavúan reagált.

Arra esküdtem fel, hogy segítsek az embereknek, s valamennyien betartjuk az előírásokat.

A lap több háziorvost is megkérdezett. Mindannyian úgy látták, nem kollégájuk mulasztott, hiszen még mindig él a koronavírus miatt 2020 év elején elrendelt előjegyzési és időpontkötelezettség, azt hivatalosan nem vonták vissza.

Egy kaposvári háziorvos szerint az L. Simon által leírt tünetek alapján édesanyját Covid-gyanúsnak kellett tekinteni, nem is lehetett a többi beteg közé engedni. Nagyatádi kollégája szerint éppen az előzetes, telefonos bejelentkezési kényszer az a Covid miatt elrendelt megannyi kötöttség és kötelezettség közül, ami valóban működik.

Sértő-Radics István tiszabecsi háziorvos még mindig indokoltnak tartja az „átlagos betegek” elkülönítését azoktól, akik koronavírusos tüneteket mutatnak, szerinte senki nem szeretné, ha éppen a rendelőben  fertőződne meg járvány idején. Ő a betegei átlag ötödét telefonon „látja el”, sokszor nincs szükség személyes konzultációra. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s