h i r d e t é s

Héják és galambok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Héják és galambok

2021. április 30. - 18:26

 

A megkülönböztetés, mint jelző, a XX. század második felében az amerikai és izraeli szélsőséges, illetve mérsékelt(ebb) politikusok jellemzésére szolgált.

A Fideszre is igaz?

A hivatalosan, Chartájában rögzítve is a Kínai Kommunista Párt ideológiáját terjesztő Fudan egyetemet Budapestre importáló Orbán nem tetteti magát, és nem jön zavarba: "kommunisták és internacionalista globalisták fúrják az egyetemek közalapítványokba szervezését!" (Mitől "köz"? - kérdem.)

Mellesleg most nyíltan ki is mondta, amit mindannyian eddig is tudtunk (sok ész nem kellett hozzá): az egyetemek átszervezése során a vezetőségekbe nemzeti érzelmű embereket választunk! A cél a nemzeti értékeken alapuló felsőoktatás megteremtése!

Hát ennél nyíltabban Rákosi se beszélt!

Bács István érdi polgármestert az Átlátszó riportere arról kérdezte, miként történhetett meg, hogy a vagyonnyilatkozatából kifelejtette azt a 71 millió forintos tagi kölcsönt, melyet a saját cégének nyújtott.

A válasz: "Remélem nem bántom meg, de Ön egy hazug, rosszindulatú, velejéig romlott, büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt!"

De Bács szerencsére csak hazai terepen mozog. Hídvégi, akit (Trócsányival együtt) gondolkodás nélkül kigolyóztak Orbán brüsszeli funkcióba jelöltjei közül, mivel a küszöbig se ér föl, így megmaradt talpas EP-képviselőnek, Donáth Annának esett neki. "Micsoda végtelen képmutatás: Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az eddigi szégyentelen oltásellenes hergelését kívánja takargatni."

Az állítólag mérsékelt Navracsics, aki nem régen még úgy nyilatkozott: "nem biztos, hogy a mai Fideszbe is beléptem volna", most, Orbán szolgálatában, Brüsszelben arról győzködte a Bizottságot, hogy nyugodtan adhatnak pénzt az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek.

(Navracsics egyébként, sajátos, és az európai kultúrkörben szokatlan módon, mint kijáró, személyében egyben maga is közvetlen haszonélvező: a Veszprémi Egyetem kuratóriumának elnöke.)

Stumpf, aki váratlanul reaktiválta magát, átvéve Palkovicstól a felsőoktatás mészárosának szerepét, a Turulos Pokorin, most Navracsics,

Az Orbán-rezsimben galamboknak elkönyvelt, valójában galambnak álcázott egyen-héják, fikarcnyival se jobbak a többieknél. Sőt! Még rejtegetik is a valódi énjüket. Miközben ugyanolyan ócska, elvtelen, skrupulusok nélküli kiszolgálói a Vezérnek, mint a legvadabb, a legvéresebb szájú kartársaik. Ezek polgárok?

Azért nem árt tudni, hogy maga a galamb is rendkívül agresszív állat, csak ezt Picasso óta nem illik hangoztatni.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s