h i r d e t é s

Hetente erőszakolta gyermekeit egy korábban életfogytiglanra ítélt magyar férfi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hetente erőszakolta gyermekeit egy korábban életfogytiglanra ítélt magyar férfi

2018. szeptember 21. - 17:12

 

A gyanú szerint heti rendszerességgel erőszakolhatta meg a kiskorú gyerekeit az 59 éves férfi, akit a Heves Megyei Főügyészség indítványára tartóztatott le a bíróság. - írja a bumm.sk.

Illusztráció: MTI Fotó: Kelemen Zoltán

A N. István a rendszerváltás előtti évtizedekben elkövetett gyilkosság miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek, de 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult a büntetéséből. Az Index szerint a férfit a Soós-gyilkosság harmadrendű vádlottként ítélték el. Akkor azért nem akasztották fel, mert a gyilkosságok elkövetésének idején még nem volt 20 éves. 

Aztán 2007-ben vagyon elleni bűncselekményeket követett el, melyek miatt felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki vele szemben a bíróság. 2017 őszéig Tarnaszentmiklóson lakott akkori élettársával, akivel közösen nevelték két kiskorú gyermeküket, egy fiút és egy lányt. N. István a gyanú szerint a falu egy lakatlan, romos házában heti rendszerességgel erőszakolta meg a gyerekeket. 

A férfi az élettársi kapcsolat felbomlása után Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ott vették bűnügyi őrizetbe. Gyermekei 2018. áprilisától nevelőszülőknél élnek.

Most két rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt folyik ellene eljárás, aminek büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés

– írja a 444.hu

bumm.sk


 

h i r d e t é s