h i r d e t é s

Hétfőtől az éjszakai parkolás is pénzbe kerülhet a IX. kerületben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hétfőtől az éjszakai parkolás is pénzbe kerülhet a IX. kerületben

2023. március 19. - 07:12

Aki lakossági engedély nélkül parkol lakossági parkolóhelyen este 6 és reggel 7 között, azt tízezer forintra büntetik.

A kép illusztráció! - Forrás: police.hu

Hétfőtől 10 000 forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben – közölte a ferencvárosi önkormányzat az MTI-vel. Minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez.

A kizárólagos parkolás csak az esti időszakot érinti, reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban. A zöld rendszámú autókra is ugyanez a szabály vonatkozik, csak lakossági engedéllyel parkolhatnak a kijelölt részeken. A várakozási tilalmi időszak a hét minden napján érvényes.

A IX. kerület február 20-án vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolás-problémáinak enyhítésére. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

A tájékoztatás szerint az első tapasztalatok kifejezetten jók, felméréseik alapján az autósoknak csak 10 százaléka állt eddig rossz helyre.

A kerület polgármestere a kizárólagos lakossági parkolást azért kezdeményezte, hogy a helyiek parkolási gondjait enyhítsék a kijelölt idősávban. A rendszer segít abban, hogy este ne kelljen hosszan körözve parkolóhelyet keresni.


h i r d e t é s

Clicky