fbpx Hiába a helyiek többezres petíciója: villamos lesz a csepeli HÉV-ből | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hiába a helyiek többezres petíciója: villamos lesz a csepeli HÉV-ből

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hiába a helyiek többezres petíciója: villamos lesz a csepeli HÉV-ből

2016. augusztus 04. - 11:19
0 komment

 

Mert az tuti, hogy Orbán itt olimpiát fog csinálni - írja a Magyar Narancs.

Forrás: wikimedia

Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért helyi képviselője ma levélben kért tájékoztatás Borbély Lénárd polgármestertől, mesélné már el, hogy milyen információi vannak a csepeli HÉVvillamossá alakításának tervével kapcsolatban. Hudáknak úgy tűnik ugyanis, hogy Borbély és fideszes képviselőtársai szándékosan vezették félre a csepeli közvéleményt korábbi nyilatkozataikkal.

Minderről maga Hudák számol be a blogján, ahol részletesen leírja a történet alakulását.

Eszerint a „kormány július 20-án határozott a HÉV villamoshálózatba integrálásához szükséges engedélyezési tervek elkészítéséről, illetve ahhoz forrás biztosításáról. Pedig ez év elején hatalmas felháborodás övezte Csepelen a Fővárosi Közgyűlés olimpiarendezéssel kapcsolatos döntéseit és ahhoz kapcsolódóan a csepeli HÉV villamossá alakításának tervét”.

A hiábavaló petíció

A leírtakból az is kiderül, hogy „Borbély Lénárd polgármester és csapata háromszor is megakadályozta, hogy a csepeli képviselő-testület érdemben tárgyaljon az ügyről. Hiába gyűjtöttek a Párbeszéd Magyarországért csepeli tagjai és aktivistái közel 3000 aláírást petíciójukra, melyben az úgynevezett 5-ös metró, az észak-déli regionális gyorsvasút mellett álltak ki a villamossá alakítással szemben. Utóbbi ugyanis nem oldja meg a hosszú távú problémákat, szemben az észak-déli regionális gyorsvasúttal…”

Becsenget a villamos

Amíg Borbély válaszol, marad a szikár tény: a Magyar Közlönyben megjelent a kormány 1372/2016. számú határozata, mely szerint forrást biztosít a csepeli HÉV fővárosi villamoshálózatba integrálása projekt engedélyezési terveinek elkészítésére, mely az olimpiarendezés kapcsán merült fel. Oszt’ jónapot.

Szóval válaszoljon is bármit Borbély, lesz itt akkora olimpia, mint a sicc. Lehet rá zötyögni a villamossal. Ja, és a melóba is.

magyarnarancs.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek