h i r d e t é s


Hitler képeket árulni szabad, de ha tiltakozol ellene, azonnal lecsap a rendőrség

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hitler képeket árulni szabad, de ha tiltakozol ellene, azonnal lecsap a rendőrség

2017. szeptember 10. - 16:01

 

A történet friss, alig néhány órás. Budapesten, az erzsébetvárosi Klauzál téren vasárnaponként régiségkereskedők árulják portékáikat.- írja a fuhu.hu

Forrás: A BAL - Balpárt / Facebook

Ma, azaz szeptember 10-én egy férfi Hitler képeket árult.

Arról nincs információnk, hogy hány Hitlert adott el délig, annyit azonban tudunk, hogy ez nem mindenkinek tetszett. Annak a férfinak például biztosan nem, aki odament hozzá és megkérte, hogy ne árulja ezeket a képeket.

De bizony, ő árulja, válaszolta a Hitler képek alkalmi forgalmazója.

Szó szót követett, vita lett vége, végül kettőjük közül az, aki nem szerette volna, hogy a Klauzál téren 2017-ben Hitler képeit kínáljanak, rendőrt hívott.

Az egyenruhás közeg meg is érkezett, felmérte a helyzetet és viszonylag rövid idő alatt megértette, hogy mi a tényállás.

– Árulja tovább – mondta a rendőr a Hitler képek árusának.

Mire a felháborodott férfi felírta egy falra, hogy NO HITLER!

Ezt már nem kellett volna, mert rongálásnak minősül. A rongálóra pedig könyörtelenül lecsap a rend szigora, emberünknek bilincs csattant a kezén, és elvitte a rendőr.

Hogy a Hitler képekkel és árusával mi lett, nem tudjuk - írja a fuhu.hu

Közleményben reagált a történtekre az Európai Baloldal:

"Rendőri erőszak áldozata lett Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke

Vajnai Attila, az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elnöke a mai napon önkényuralmi jelképet tartalmazó Adolf Hitler kép árulása miatt tett bejelentést a rendőrségnek a budapesti Klauzál utcában, az egykori zsidó gettó közepén.

Mivel a hatóság emiatt nem volt hajlandó kijönni, tüntetést jelentett be a helyszínen, amelyre már rendőrök érkeztek, akik a felszólításra sem voltak hajlandók intézkedni a kép miatt.

Mikor Vajnai az említett propagandaanyagot meg akarta mutatni a rendőröknek, felszólítás nélkül és indokolatlanul hátulról leteperték, ruháját elszakították, valamint megbilincselték.

Könnyebb sérülés miatt pártelnökünk kórházi ellátásra és kivizsgálásra is szorult.

Ez az eset ismét jelzi, hogy miközben a hatalom vörös csillag miatt vegzálja nem csak az antifasiszta szervezeteket, hanem a népszerű sörgyártót is, tétlen marad a náci propaganda terjesztésével szemben.

Korábban már büntetlenül maradt több bejelentésünk szélsőjobboldali tüntetéseken közszemlére tett horogkeresztes és SS-jelképes tetoválások miatt.

Vajnai Attila feljelentést tesz túlzott és jogtalan rendőri erőszak, személyi szabadság korlátozása, valamint jóhíre és emberi méltóságának megsértése miatt. Több szemtanú már jelezte, hogy hajlandó Vajnai mellett tanúskodni. Az esetről a nemzetközi partnereinket és fórumokat is értesítettük.

Köszönetünket fejezzük ki az Attac Magyarország és a Balpárt által kiadott szolidaritási közlemények miatt."h i r d e t é s

betöltés..

;