h i r d e t é s

Hogyan birkózz meg a bőrproblémákkal?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan birkózz meg a bőrproblémákkal?

2020. október 26. - 08:16

 

Túl száraz, túl zsíros, pattanásos, nagyon fakó és élettelen, hámlik, viszket, ráncosodik… a legtöbben általában ezeket kifogásolják a saját bőrükkel kapcsolatban.

Forrás: yobogu.com

Te is magadra ismertél a felsorolásban? Te is folyton újabb és újabb bőrhibákat fedezel fel magadon, miközben irigykedve figyeled a hírességeket, akiknek (látszólag) makulátlan a megjelenésük? Nyugalom, profi sminkesekkel és Photoshoppal bárki lehet tökéletes… az egészséges, ragyogó bőr azonban neked is elérhető, amennyiben odafigyelsz az alábbiakra.

Egészséges táplálkozás

Bizony nem véletlenül mondják, hogy “a szépség belülről fakad”, és hogy “az vagy, amit megeszel!”. A szervezetedbe bevitt tápanyagok ugyanis nagyban befolyásolják a bőr állapotát. Minél több adalékanyagokkal teli, feldolgozott élelmiszert fogyasztasz, annál valószínűbb, hogy ezekre előbb-utóbb a bőröd is kedvezőtlenül reagál.

Ezért lehetőleg igyekezz minimalizálni őket, és az étrended nagyrészt inkább egészséges ételekből álljon. Fogyassz sok tengeri halat, citrusfélét, olajos magvakat, teljes kiőrlésű gabonákat, piros és zöld színű zöldségeket, ugyanis ezek mind-mind hozzájárulnak a bőröd szépségéhez. Ezt a hatást pedig fokozhatod a Yobogu szépségvitaminokkal, melyek a bőrmegújításban és a fiatalság megőrzésében is segítenek.

Bőséges folyadékfogyasztás

Mert a bőrt nem csak kívülről, hanem belülről is kell hidratálni! Hiába kened minden nap gazdagon tápláló krémekkel, ha közben a napi folyadékbeviteled alig éri el az 1 litert. Felnőtt embereknek ugyanis átlagosan napi 2-3 liter folyadékra van szükségük. Ez lehetőség szerint ásványvíz legyen, ezenfelül tea, frissen facsart gyümölcslé vagy házi natúr limonádé friss gyümölcsökből, esetleg leves.

A cukros üdítőket, energiaitalokat, “fancy” kávékülönlegességeket lehetőleg kerüld. A zéró üdítő is csak kis mennyiségben ajánlott, ugyanis igaz, hogy cukrot épp nem tartalmaz, ettől viszont még cseppet sem egészséges.

Megfelelő kozmetikumok

A mai, modern kozmetikumok rengeteg összetevőből állnak, és bőven elég, ha közülük csak egyre vagy allergiás, az adott készítményt máris nem fogja kedvelni a bőröd. Ezt pedig piros foltokkal, csípő érzéssel, viszketéssel vagy épp pattanásokkal fogja a tudtodra adni. Ha esetleg felmerül a gyanú, hogy valamelyik kencéd a ludas, kísérletezd ki, hogy melyikük elhagyásával szűnnek meg a problémák, a “bűnöst” pedig cseréld le valamilyen bőrbarát, natúr változatra.

Védelem a külső behatások ellen

Az olyan környezeti hatások, mint az UV-sugárzás, a szél, a nyári perzselő forróság vagy a téli zimankó, bizony egyáltalán nem kíméletesek a bőröddel, ezért neked kell megóvnod tőlük. Egész évben használj fényvédőt, és ne feledkezz meg a rendszeres hidratálásról sem! Nyáron jól szellőző, lenge ruhákkal védd a bőröd a közvetlen napsütéstől, télen pedig öltözz rétegesen, és ne hagyd otthon a sálat, kesztyűt sem.


 

Kommentek

h i r d e t é s