h i r d e t é s

Hogyan formálhatsz egy alig döcögő cégből ütőképes gépezetet?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan formálhatsz egy alig döcögő cégből ütőképes gépezetet?

2021. július 13. - 09:36

Számos cégnél okoz fejtörést az, hogy miként lehet a lassan vánszorgó szervezeti működésből kiemelkedő hatékonysággal dolgozó gépezetet faragni. Úgyhogy leginkább ezért szenteltünk külön bejegyzést a témakörnek.

Forrás: minicrm.hu

Meg fogjuk mutatni gyakorlati példákon keresztül is, hogy milyen úton és módon növelhető a hatékonyság a szervezet működését tekintve. Vagyis hogyan lehet szinteket lépni a feladatok menedzselésével.

Minél tisztábbak a szervezeten belüli folyamatok, annál hatékonyabban mehet a munka

Ennek pedig egészen prózai oka van. Egész egyszerűen minden munkatárs hatékonyságát nagyban fejleszti, ha pontosan ismeri a feladatának a specifikumait. Egyszerű tehát a képlet, tisztítsd ki tudatosan a céges folyamatokat, és a csapat hatékonysága a sztratoszféráig lőhet ki.

Ott van példaként az érdeklődők kezelése. Ha nem kell külön agyalnia az értékesítőnek a kapcsolatfelvétel idején, módján és formátumán, akkor nemcsak gyorsabban fogja kezelni a leadet, de jobb eséllyel érheti el magát a vásárlást is.

Korszerű és felhasználóbarát szoftverekkel sokat javíthatsz a folyamatok működésén

Ma már a legtöbb szervezetnél lényeges tényező a hatékony működés szempontjából, hogy fejlett szoftverek segítségével történjen a munka koordinálása. Olyan feladatkezelő, vállalatirányítási és ügyfélkapcsolati szoftver kell tehát, amit könnyű használni, testre szabható, és mindenki látja benne a saját feladatait.

A hatékony működést megcélozva a MiniCRM-et használó vállalkozások is rendre szintlépésről számolnak be. Hirtelen megszűnnek a felesleges körök, mindenkinek egyértelművé válnak a feladatok, és a komplett céges működés beállhat egy biztos mederbe.

Pláne úgy, hogy igény szerint még extra segítség is kérhető a folyamatok kitalálásához. Vagyis nem feltétlenül kell házon belül megoldani a szoftver implementálását. Ehelyett kérhető extra segítség, ami komoly lépés lehet a hatékonyságnövelés érdekében.

A tartós fejlődéshez a folyamatok kitalálása mellett a kivitelezés is szükséges

Vagyis hiába a precízen megkomponált folyamatok bármelyike, ha azt nem sikerül fegyelmezetten betartani. Persze a korszerű feladatkezelő szoftverek segítségével a megvalósítás menedzselése is kiemelkedő eredménnyel abszolválható.

Merthogy a szoftveren belül ugyanúgy reális opció lehet nemcsak a feladatok kiosztása, hanem azok ellenőrzése is. Például visszanézhető, hogy az értékesítő hányszor, pontosan mikor és milyen formában beszélt az érdeklődőkkel, egyúttal ellátta-e a rábízott feladatokat.

Úgyhogy ez a fajta strukturált és fegyelmezett megvalósítás egyenes utat nyithat abba az irányba, hogy ne csak kitalálni sikerüljön a hatékonyságot segítő folyamatokat, hanem a megvalósítás is rendben működjön.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s