fbpx Hogyan kérhet vissza több tízezret az államtól? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hogyan kérhet vissza több tízezret az államtól?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hogyan kérhet vissza több tízezret az államtól?

2018. március 26. - 07:30

 

A minimálbér öt százalékának megfelelő adóvisszatérítés igényelhető bizonyos betegségek esetén, a 2016-os adóév után kevesebb mint 200 ezer adózó élt ezzel a lehetőséggel, ezáltal 12 milliárd forintos adójóváírást vettek igénybe - írta a Világgazdaság hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) kapott adatok alapján.

A kép illusztráció! - Forrás: gettyimages

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint lehetséges, hogy több adózó lenne jogosult a kedvezményre a négymillió munkavállaló közül. H. Nagy Dániel, a Mazars adóigazgatója úgy vélte, elképzelhető, hogy azért nem élnek többen a lehetőséggel, mert nem tudnak róla, pedig éves szinten a tavalyi 76,5 ezer forinthoz képest idén már 82,8 ezer forinttal lehet csökkenteni az adó összegét - írja az MTI.

Az szja-kedvezmény már 1995 óta igényelhető a betegségek úgynevezett BNO-kódja alapján, például cukorbetegség, Crohn-betegség vagy laktózintolerancia esetén. Magyarországon a felnőtt lakosság harmadát érinti a laktózérzékenység, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint évente átlagosan 770 ezer beteg jelenik meg cukorbetegség diagnózisával a háziorvosánál, az új betegek száma a 35-40 ezret is eléri - írta a lap. (napi.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek