h i r d e t é s

Horváth: már Józsefvárosban is lehet közös ellenzéki jelölt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Horváth: már Józsefvárosban is lehet közös ellenzéki jelölt

2018. május 02. - 14:47

"Konstruktív" volt a szerdai ellenzéki egyeztetés. - írja a nepszava.hu.

Forrás. nepszava.hu

Konstruktívnak, jó hangulatúnak értékelték szerdán az ellenzéki pártok képviselői azt a megbeszélést, amelyen az időközi választásokon történő indulásuk összehangolásáról egyeztettek - írja az MTI. A budapesti tanácskozás után az is kiderült, már a józsefvárosi időközi polgármester-választásra lehet olyan ellenzéki jelölt, aki mögé mindenki be tud állni.

Nagyon konstruktívnak, együttműködőnek jellemezte a megbeszélést újságíróknak Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője. Horváth Kunhalmi Ágnessel, az MSZP fővárosi elnökével és Őrsi Gergellyel, az párt budapesti ügyvezető alelnökével közösen, április végén arra tett javaslatot: előválasztással kell kiválasztani a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a kerületi időközi polgármester-választásokra.

Az előválasztást minden esetben tárgyalásnak kell megelőznie, mondta el Horváth. A cél az, hogy a Fidesz jelöltjével szemben mindenhol egy jelölt álljon szemben - hangsúlyozta. Kifejtette: ha a tárgyalásos út nem vezet eredményre, mert több jó jelölt is van, akkor előválasztáson lehetne kiválasztani a legjobb jelöltet. Hozzátette, a többi párt is nyitott erre, de a részleteket még tisztázni kell.

A budapesti VIII. kerületben a szűkös határidő miatt már nincs idő előválasztásra - közölte Horváth, itt ugyanis már május 14-én el kell kezdeni az ajánlásokat gyűjteni. A politikus szerint lesz olyan jelölt, aki mögé mindenki fel tud állni. Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere országgyűlési képviselői mandátumot nyert az áprilisi választáson, ezért lemondott polgármesteri tisztségéről.

A XV. kerületi időközi polgármester-választásról - ahol szintén parlamenti mandátuma miatt mondott le a korábbi polgármester, a DK-s Hajdu László - kérdésre azt mondta Horváth, még nem dőlt el, hogy előválasztáson döntenek-e a jelöltről, mivel ott csak ősszel várható a voksolás.

nepszava.hu


Kommentelne? Kattintson ide!