h i r d e t é s

Humoros jelenettel indult a BKV nagy trolitesztelési ceremóniája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Humoros jelenettel indult a BKV nagy trolitesztelési ceremóniája

2015. augusztus 18. - 20:58
0 komment

 

Legalábbis külső szemlélőként tekintve a dolgot, megfeledkezve egy pillanatra súlyos adófizetői mivoltunkról.

Nem szép dolog a káröröm, távol is álljon tőlünk. Ezek csupán tények összefoglalva.

A BKV jogosan megérdemelt győzelemként könyvelte el, hogy végre sikerült a régi, leharcolt budapesti trolibuszok nyugdíjba küldésének megvalósításához megegyezni a Solaris-szal, mely a minap leszállította Budapestre a leendő fővárosi trolik új generációjának prototípusát.

Volt is nagy ováció, talán még az érintett BKV szekció vécés nénijeit is kirendelték az eseményre, ahol a vezérkar markáns személyiségei mellett a tervek szerint még Tarlós István főpolgármester is tartott volna egy beszédet, nyilván arról, hogy Demszky idejében ez nem volt lehetséges, most azonban egy sima hétkezdésnek minősül, mármint új darabok százaival gyarapítani a BKV állományát. Ha sikerül megtartani a beszédet, talán Demszky Gábor is könnyes szemekkel adott volna igazat Tarlósnak, visszaemlékezve azokra mára divatjamúlt, tojásos zakókra...

Elég az hozzá, hogy kezdetét vette a műsor. A Blikk szerint megjelent a szép, új, gyönyörű bordó, vagy troli piros, vagy milyen busz, mely annyira most jött ki a gyárból, hogy talán a festék is megfolyt rajta az oly hűsítő, augusztusi szellőben.

És akkor kezdetét vette a teátrális próbakör, a bulvárlap által nem nevesített, állítólagos egykori trolivezető, ma a szakág egyik legmeghatározóbb fejesének irányításával, méghozzá szó szerint.

Azzal az egyetlen aprósággal azonban nem számolt a díszes bizottság, hogy nevezett kollégájuk és harcostársuk, mióta bejött neki a bársonyszék, viszonylag kevés időt töltött abban a vezetői székben, mely a trolibuszok biztonságos irányítására szolgáló helyet adja a BKV sofőröknek.

Nem sok időre volt szükség, hogy egy oszlopnak ütközzenek a vadonatúj járművel, melyben azonnal 3 millió forintos kár keletkezett.

„Függönyt le, függönyt le! Adjatok reklámot, vagy mit tudom én!”

De már késő volt. A Blikk megszagolta a dolgot és fel is tette a kérdést az illetékeseknek, mondják már meg, legyenek oly szívesek, a sajtószabadság nevében eljárván kérdjük: valóban megtörtént a dolog?

És íme a BKV válasza: a trolit vezető személynek volt érvényes engedélye, a hiba tehát a járműben lehetett, a kár a gyártót terheli.

Milyen jó lehet manapság velünk üzletelni!

 

(Fotó: portfolio.hu)


 

h i r d e t é s