h i r d e t é s

Igen, megkaptam, te aljas csaló, gerinctelen rohadék!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Igen, megkaptam, te aljas csaló, gerinctelen rohadék!

2019. október 11. - 13:09

 

Esztergomban talán még sosem volt annyira kiélezett az önkormányzati kampány, mint 2019-ben.

A kép illusztráció! - Forrás: pxhere.com

Szeptember végén írtam arról, hogy „Esztergomban összejött az egy egy ellen”, amelyre kaptam hideget és meleget is. A kommentek alapján az olvasók többsége megértette a cikkben megfogalmazott véleményt, csak néhány fideszes kommentelt értetlenséget hivatalból és természetesen véleményezte az írást az esztergomi ellenzék azon része is, akik a választási felkészülés közben lekésték a buszt vagy leugrottak róla indulás után.

Egy biztos, barna a fideszesek nadrágja „Szent István városában”, mert se kiköpni, se lenyelni nem tudják azt az összellenzéki konszenzust, amelyet Cserép Jánosék hoztak tető alá az elmúlt másfél évben és ügyes lobbival, jó stratégiával minden ellenzéki pártot sikeresen a Szeretgom Egyesület civil jelöltjei mögé állítottak.

Tegnapig meglehetősen csendesen zajlott az önkormányzati kampány, meg is jegyeztem, hogy most valami egészen más történik, mint a korábbi választásokon. Az eddigi kampányoknak az adta a színét, hogy az egymás ellenfeleiként induló pártok oda-vissza dobáltak egymásra fűt-fát és büdösbogarat, a Fidesz lökte a szokásos mantrát, a választásra jogosultak nagyjából fele elfáradt a szavazóurnákhoz és másnap minden úgy folytatódott, ahogy abbamaradt.

De most más, nagyon más dolog történik. Az ellenzéki pártok egymással szövetségben indultak el az őszi választáson, egyetlen ellenfélnek a Fidesz jelöltjeit tekintik. A helyi harcos civilekkel és a „futottak még” kategóriába tartozó Egész Esztergomért Egyesülettel nem sokat foglalkoztak a kampányban. A Szeretgom kampánya Esztergomról szól. A Fidesz is ezzel próbálkozott, de már a szlogennél, „Esztergom a Dunakanyar fővárosa” elvérzett, mert az ország első fővárosa mellett Vácon is ezzel az szlogennel operálnak jelöltek az önkormányzati kampányban és már Visegrádon is ellőtték korábban ezt a szlogent.

A kormánypárt bődületes mennyiségű közpénzt(?) éget el a kampányban, így Esztergomban is. A Facebook-on is igyekeztek erősíteni, azonban az is nyilvánvalóvá vált az elmúlt időszakban, hogy a közösségi háló nem a NER, azaz, nem feltétlenül azzal lehet jól szerepelni, ha „sok pénzem van, bármit megtehetek”. A kormánypárt üzenetei többnyire hirdetés formájában jutottak el hozzám, a lájkok sem csak esztergomiak voltak, hanem az ország számos pontjáról érkeztek a támogatói lájkok az esztergomi kampány egy-egy politikai üzenetére. Ezt vélhetően a Fidesz is megérezte, ezért stílust váltottak – ezért a cím.

Mivel nem igazán jött át az interneten az üzenet és a legtöbb kormánypárti szóróanyag a kukában végzi, valami mással kellett előrukkolni. A szemtől-szembeni pro-kontra érvelés, esetleg vita nem a Fidesz módszere.

Egy ideig valaki vagy valakik az éj leple alatt plakátokat tépkedtek, a Fideszét senki nem bántotta, azokat elintézte a szél.

Már a kampány kezdetén történtek megkeresések és egyes ellenzéki képviselőjelöltek megvásárlására vagy éppen ellehetetlenítésére is volt példa, most érkezett el az idő arra, hogy durvább kampányeszközhöz nyúljon valaki.

Nem írom, hogy Fidesz, azt sem, hogy más politikai szereplő, mert azt csak a rendőrség tudná hitelt érdemlően igazolni, hogy ki vagy kik állhatnak azon gyalázkodó szórólapok mögött, amelyek a tegnapi nap folyamán jelentek meg Esztergom egyes városrészein a postaládákban.

A szórólapot kézhez kapva megkérdeztem egy nyomdász ismerősöm arról, hogy vajon mit lehet tudni erről a fecniről. Annyit egészen biztosan, hogy ezt a gyalázkodó és rágalmazó papírt fényes műnyomópapírra, offset technikával nyomtatta valaki és a vágás is géppel történt.

Tehát valaki vagy valakik komolyabb pénzt fizettek azért, hogy a legaljasabb módon, gerinc és név nélkül mocskolhassanak valakiket a Fidesz egybites narratívájával.


 

h i r d e t é s