h i r d e t é s


Így gondolkodik Orbán? Meglepő állítás jött!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így gondolkodik Orbán? Meglepő állítás jött!

2017. szeptember 07. - 13:07

 

Orbán Viktor a harcban hisz, ezért mindig szüksége van ellenségekre - állítja Igor Janke, aki könyvet írt a magyarok miniszterelnökéről. - számolt be a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Erre a szerepre ideális jelölt Soros György, azonban nem ő az, akit Orbán igazán gyűlöl

- teszik hozzá régi harcostársai.

Az 1980-as évek második felében Soros György magyar származású milliárdos üzletember évente nagyjából 130 millió forinttal támogatta csak a Fideszt

- mondta Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, aki akkor még Orbán Viktor miniszterelnök párttársa volt.

Fodor a német Zeitben megjelent riportban szólal meg, amely azt vizsgálja, hogyan lett a Soros pénzén Oxfordban tanuló Orbánból az üzletember ádáz ellensége. 

A kormányfő egykori barátai és közeli munkatársai egyetértenek abban, hogy a mostani Soros elleni propagandakampány mögött nincs személyes sértettség, bosszú vagy érzelem, csak taktikai okokból pécézték ki éppen Soros Györgyöt.

A lengyel Igor Janke, aki könyvet írt Orbánról úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök a támadásban és a harcban hisz, ezért különösen választások közeledtével ellenségre van szüksége. Erre a szerepre a széttagolt liberális és baloldali ellenzék nem alkalmas, a Jobbik - amely "Orbán mezőin legel" - már inkább.

Soros ideális, ellenség, hiszen gazdag, spekuláns, liberális és zsidó

- írja a Zeit.

Fodor szerint Orbán nem antiszemita. Ha valakiket gyűlöl, azok nem a zsidók, hanem a liberális értelmiségiek, akik mindig lenézték mint vidéki gyereket, aki igyekszik felkapaszkodni.

A német lap cikke szerint a magyar kormányfő azért támadja a médiát, az igazságszolgáltatást, a civil szervezeteket és az egyetemeket, mert saját példáján tapasztalhatta, hogy ezekből nőhet ki a hatalmát komolyan veszélyeztető politikai mozgalom.

napi.huh i r d e t é s

betöltés..

;