h i r d e t é s

Így néz ki Felcsút legújabb ékszerdoboza, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így néz ki Felcsút legújabb ékszerdoboza, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont

2018. október 18. - 10:35

 

12,5 milliárd forintba került, melynek az akadémia a 30 százalékát állta, a többi TAO-pénz volt. - írja az mfor.hu.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) új sport- és konferenciaközpontjának sportcsarnoka Felcsúton 2018. október 17-én. Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor

Szerdán sajtóbejáráson mutatták be Felcsúton a múlt szombaton átadott Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontot. Itt Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója elmondta, hogy a létesítmény három részre tagolódik: 

  • egy labdajátékcsarnokra, 
  • egy torna- és edzőteremre, 
  • valamint egy konferenciaközpontra. 

A labdajátékcsarnok 250 fős lelátóval futball-, kosárlabda-, kézilabda-, röplabda- és teniszmérkőzések rendezésére alkalmas, de a mindennapos testnevelés helyszíne is lesz. A négysávos futópálya 96 méter hosszú, ahol a futballisták futóteljesítményét fotocellák segítségével tudják mérni. A gimnasztika teremben az erősítőgépek mellett bokszring is van. A konferenciaközpont egy 250 fős és egy kisebb, 130 fős előadótermet foglal magában, melyek cégek számára is elérhetők lesznek egész évben.

Az MTI-s Illyés Tibor fotói:

 
 
 A komplexumot múlt szombaton Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át. Orbán azt mondta, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban résztvevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új központja 9800 négyzetméteren terül el, kivitelezésénél 15 ezer köbméter betont, 1826 köbméter faanyagot, nyolcezer négyzetméter palát, valamint 18 ezer kilogramm rezet használtak fel. A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.

mfor.hu


 

h i r d e t é s