h i r d e t é s

Így reagált a kormánymédia a Gruevszki-botrányra: Gyurcsány!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így reagált a kormánymédia a Gruevszki-botrányra: Gyurcsány!

2018. november 16. - 10:25

 

A pénteki Ripost címlapjáról megtudhattuk, hogy miként szeretné keretezni a Gruevszki-ügyet a kormánysajtó. - írja a zoom.hu.

2008. február 26. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Kossuth téren katonai tiszteletadással fogadja Nikola Gruevszki macedón miniszterelnököt, aki hivatalos látogatásra érkezett Budapestre. Illusztráció: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A bulvárújság Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő börtön előli szökésének történetével kapcsolatban főként azt boncolgatta, milyen viszonyban volt a volt magyar miniszerelnökkel, Gyurcsány Ferenccel

– vette észre a 24.hu.

Kiborul végre a balkáni bili? Mit tudhat Gyurcsányról a volt macedón miniszterelnök?

 – ezt a címet sikerült adnia a kormányközeli lapnak Gruevszki ügyében, akinek november 8-án kellett volna megkezdenie kétéves börtönbüntetését, ehelyett Facebook-oldalán november 13-án azzal jelentkezett be, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kér. Csütörtökön az albán határőrség megerősítette, nyilvántartásuk szerint november 11-én vasárnap 19.11-kor lépte át az albán-montenegrói határt autóval, a jármű rendszáma alapján (CD1013A) a tiranai magyar nagykövetséghez tartozik.

A Ripost tehát éppen a lényeges kérdéseket hagyta ki, hogy:

  • miként keveredett a magyar kormány ebbe az ügybe,
  • miét segítik Orbán Viktorék a két év börtönre ítélt politikust,
  • hogyan utazhatott Magyarországra Gruevszki,
  • és, hogy miért egy magyar diplomataautóval jött Albánia felől.

Ráadásul a cikkből végül ki sem derül mi köze volt Gyurcsánynak Gruevszkihez, csupán mindenféle „bérgyilkosokat” , „fedőcégeket” és „alvilági seftelést” emlegetnek és azt, hogy a DK-elnök feleségének, Dobrev Klárának bolgár az apja – azt viszont, hogy ennek mi köze az egész ügyhöz, nem tudtuk megfejteni.

zoom.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s