h i r d e t é s

Illegális hulladéklerakót azonosított egy önkormányzati képviselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Illegális hulladéklerakót azonosított egy önkormányzati képviselő

2020. június 21. - 06:53

 

Már a rendőrségen van az ügy.

Forrás: Kovács Róbert / Facebook

"Ha illegális szemétlerakás, akkor továbbra is zéró tolerancia, mindegy, hogy magánszemély által otthagyott kis kupac, vagy valamilyen cég által elkövetett szeméthegy" – kezdte bejegyzését Kovács Róbert, kőbányai momentumos képviselő.

Az önkormányzati képviselő kikukázott széttépett papírokat a kupacból, és összerakosgatva kiderült, ki hagyta ott az illegális szemétlerakók egyik közkedvelt X. kerületi placcán a szemetet.

A fellelt papírok és a fényképek alapján a hatósági eljárást kezdeményeztem, ami tegnap hivatalos módon meg is indult

– írta Kovács. (24.hu)

Ennél a posztnál is beindult az az érvelés, hogy lehet, nem is az a személy az elkövető, akinek a neve a hulladékban szerepelt:

"Rettentően kiakasztanak az illegális szemetelők. Mégis sokat gondolkodtam, az ilyen azonosításon. Tulajdonképpne, ha valakivel ki akarok cseszni, vagy el akarom terelni a gyanút magamról, akkor 1-2 papír megszerzésével megtehetem. Szóval rossz tendenciákat is elindíthat...az ilyen "szemetelős" helyekre kamera kellene...."

A képviselő válasza:

"Kedves Anna, próbáljon meg tőlem megszerezni személyes papírokat, ha sikerül csempéssze bele az első illegális szemétkupacba, ami szembejön. Ha mindez megvan, szóljon, ígérem azonnal feljelentem magam."

és végül a GDPR-komment is megérkezett:

"nem véletlenül szokták kitakarni a rendszámot a balesetes videókon, ön vádolhat másokat, de nem lehet egyszemélyben igazságszolgáltatás is. GDPR szempontból is aggályos a dolog."


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s