h i r d e t é s

Ilyen béna pénzhamisítókat még nem láttunk – van, aki így is bedőlt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ilyen béna pénzhamisítókat még nem láttunk – van, aki így is bedőlt

2018. január 19. - 08:03

 

Otthon nyomtatták a bankjegyeket. A kocsmárosnak nem tűnt fel, hogy hamis. - írja a Privátbankár

Forrás: police.hu

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen - írja a police.hu.

A gyanúsítottak otthon készítettek készítették a hamis magyar bankjegyeket. A leutánzott hamis pénzzel a nő először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20 ezer forintos bankjegy nem valódi.

Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről. A rendőrök a bejelentés után a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították.

Beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy több településen jártak, főként kisboltokban és kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel és volt, ahol sikerrel jártak. A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint összegű hamis pénzt foglaltak le. A bíróság elrendelte a pár előzetes letartóztatását.


 

h i r d e t é s