h i r d e t é s

Ilyenek a nyári ingatlan árak Budapesten

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ilyenek a nyári ingatlan árak Budapesten

2019. augusztus 15. - 12:59

 

Budapest több szempontból is az ingatlanvásárlás népszerű célpontja. A fővárosban elérhető oktatási és elhelyezkedési esélyek a vidékiekkel összehasonlítva sokszorosak. A tapasztalatok szerint a munkabérek is jelentősen meghaladják az egyéb hazai városokban elérhetőeket. Mindezek mellé társulnak a gazdag szórakozási lehetőségek, és hiába az elképesztő ingatlanárak, mégis sokan döntenek Budapest mellett.

Belvárosi panelek 35 milliótól

S hogy mennyibe kerül az eladó lakás Budapesten? Az árakra természetesen jelentős nyomást gyakorol az, hogy hol helyezkedik el az. A belvárosi lakások élhetőség szempontjából nem épp a legkeresettebbek, hiszen a frekventált elhelyezkedés nem pusztán előnyökkel jár. Ez az árakon is megmutatkozik, ugyanis az eladó lakás Budapesten a startlak.hu információi szerint a belvárosban már 35 milliótól kezdődően elérhető. Ez fővárosi viszonylatban igen kedvezőnek számít, ám ez sokszor sajnos együtt jár a zajjal, a szmoggal, a szinte szünet nélküli élénk közlekedéssel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a belvárosban rendszerint az ingatlanok hőszigetelés sem a legjobb, de jó hír, hogy 35 milliónál kicsit magasabb vételáron már megfelelő színvonalon felújított belső tereket kaphatunk.

Luxusházak 300 millió környékén

Természetesen nem csak a panelekben gondolkodók találhatják meg számításukat a fővárosi kínálatban. Ha fontos a panoráma, és a belváros zajától távol szeretnénk ingatlant vásárolni, akkor luxus házak széles választékával találkozhatunk a budai térségben. Közel 300 millióért például olyan kétlakásos villát tudhatunk magunkénak, amely 3 szinttel áll rendelkezésre Orbánhegyen. A Széchenyi-hegyen hasonlóképpen prémium színvonalhoz juthatunk 100 milliós áron.

A kivételes adottsággal rendelkező ingatlanokért tehát elképesztő összegeket kérnek el. Természetesen ilyen árkategóriában gondolkodva ez még mindig az alja a kínálatnak. 350 millióért akár az okos otthonok kényelmét és a luxus villák impozáns világát kaphatjuk meg egyszerre. A XII. kerület kifejezetten kedvelt azok részéről, akik több százmilliós vételárat is megadnának egy nívós, prémium színvonalú ingatlanért.

Téglalakások 50 milliós vételáron

A fővárosban is sokan vannak, akik kifejezetten a családok számára ideális téglalakások iránt érdeklődnek. 60-80 négyzetméterig már 50 milliós ár környékén hozzájuthatunk a család leendő otthonához. A téglalakások és lakóparkokban épült házak egyaránt keresettnek számítanak, és fővárosi viszonylatban ez az az árkategória, amit még minden további nélkül megengedhetnek maguknak a bizonyos mértékű anyagi háttérrel rendelkező családok. 

Befektetési célú ingatlanvásárlás Budapesten

Az eladó lakás Budapesten nem csak azért éri meg, mert egy bármikor piacképes ingatlanhoz juthatunk hozzá. Sokan választják kifejezetten befektetési céllal a fővárosi ingatlanokat. A budapesti oktatási és elhelyezkedési lehetőségek apropóján az albérletek iránt is hatalmas érdeklődés mutatkozik, és e tekintetben a frekventált helyen fekvő lakások kiemelt népszerűségnek örvendenek.

Mivel a bérleti díjak gyakran 100 ezer forint környékén indulnak, ezért néhány év alatt akár a befektetés egy része megtérülhet az ingatlan kiadásával. Az ipari területek, kereskedelmi célra alkalmas ingatlanok szintén előkelő helyet foglalnak el az ingatlanpiacon, ám esetükben is kiemelt szerepet tölt be az elhelyezkedés. Az eladó lakás Budapesten tehát egyfajta lehetőséget kínál mindazoknak, akik ingatlanba fektetnék pénzüket, vagy jövőjüket a fővárosban képzelik el. Az árak még mindig elképesztően magasak, mégis megéri az ingatlan hirdetések között nézelődni budapesti jövőbeli tervekkel.


 

h i r d e t é s