h i r d e t é s

Íme pár autóeladási tipp, ha szorít az idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Íme pár autóeladási tipp, ha szorít az idő

2019. július 09. - 18:39

 

Szinte mindent azonnal megtalálhatunk az interneten, legyen szó új autókról, vagy autóvásárlásról. Azonban arról már kevesebb információt érhetünk el, hogyan éri meg a legjobban eladni a mostani, vagy régi autónkat.

Egy biztos: nem kellemes procedúra egy autóeladás. Ha interneten próbálkozunk, rengeteg energiát és időt emészthet fel az érdeklődők és alkudozni próbálkozók telefonálgatása, valamint az ezt követő próbavezetések, és még persze lehetne sorolni. Nagy valószínűséggel a gyorsabb folyamat érdekében az eredeti elképzelés ellenére kevesebb pénzért fogjuk eladni szeretett, vagy nem szeretett kocsinkat.

Ha gyors megoldás kell, akkor szokott jönni a neppertelep. Amennyiben szerencsénk van, találunk olyan helyet, ahol foglalkoznak is az adott típussal, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy nem piaci áron számíthatunk az eladásból származó bevételre. Nem csak az időnk, de az energiánk és lelki békénk is bánhatja később ezt a megoldást.

Majd persze minden lehetőség után szoktak szóba kerülni azok a cégek még, akik tele szoktak szórólapozni komplett kerületeket, és városrészeket. A szokásos marketing szöveg általában arról szól, hogy minimum egy-két napon belül, valóban piaci áron bármit megvesznek. Aztán amikor az eladó felhívja a számot, hamar kiderül, hogy az adott típus ára most éppenséggel nagyon rossz helyzetben van, ezért csak fele áron tudják (esetleg) eladni, és mindezt csupán három hónap múlva. Valószínűleg gyorsabban tervezi ezt minden eladó, mint negyedév.

A tapasztalatok azt mutatják, általában sehogy sem úgy jön ki az eladás, ahogyan azt eredetileg elképzelte az ember. Vagy engedünk az árból, vagy pedig hosszú időn keresztül ez teszi ki mindennapjaink nagy részét, amely egy idő után már igen idegőrlő szabadidős elfoglaltsággá válik. 

Az azonnali használtautó felvásárlás tekintetében ezt a nem igazán működőképes felállást tervezte újra a KutiAuto. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az ország bármely pontján, típustól, évjárattól és állapottól függetlenül három órán belül készpénzben kifizetik az eladót. Nyilván ez sokak számára kérdéses és kétséges lehet első körben, miért is éri meg ez az egész a cégnek, hiszen manapság nem igazán a karitatív hozzáállás alapján működnek a hasonló üzletek.

Igaz, hogy a KutiAutóval sem számíthatunk egy az egyben a piaci árra, de mégis másról szól a sztori. A nepperekhez képest például annyi a különbség, hogy egyrészt gyorsabb, másrészt pedig az átlagosnak számító 20-30 százalék helyett, alig 10 százalékkal a piaci ár alatt, három órán belül végezhetünk is az egész autóeladással. Így tehát nem csak hogy több pénz marad nálunk, hanem rengeteg időt és energiát spórolhatunk.

Azonban nem biztos, hogy azonnal egyértelműek ezek a számok. Szuperül kitalált logisztika, bejáratott szerviz partnerek és szaktudás. Igazából ennyi a rendszer titka. Természetesen nem változtatják meg az egész használtautó piacot, csupán egy olyan biztos alternatívát kínálnak, amely mindkét fél számára kompromisszum képes és kifizetődő lehet. 


 

h i r d e t é s