h i r d e t é s

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

2018. július 30. - 17:31

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozócsoportot hozott létre az Elios-ügyben folytatott eljárás eredményességének biztosítása érdekében, közölte Pintér Sándor belügyminiszter július 24-i keltetésű válaszlevelében, amely a parlament honlapjára is felkerült. - írja a zoom.hu.

Forrás: 24.hu

Az mfor.hu cikkében azt írja, Pintér egy képviselői kérdésre azt a tájékoztatást adta, hogy a nyomozás során a projektek vonatkozásában a nyomozó hatóság intézkedett az iratok lefoglalására, beszerezte a projektekkel összefüggésben keletkezett iratokat, amelyek értékelése folyamatban van.

További információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adható ki, írta a miniszter.

Az Elios több településen is tendergyőztes lett, így a cég végezhette el a közvilágítás korszerűsítését. Az eljárásokban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szabálytalanságokat talált, melyek alapján a Pest Megyei Főügyészség még januárban elrendelte a nyomozást.

A gyanú szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntettét és más bűncselekményeket követhettek el. Az Elios egyik tulajdonosa korábban Tiborcz István, Orbán Viktor veje volt.

zoom.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s