h i r d e t é s


Irodaházzal bővülne a Mészáros-közeli cég

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Irodaházzal bővülne a Mészáros-közeli cég

2018. január 12. - 12:40

 

Az Appeninn egy 4,6 milliárdos irodaépületet apportált, a bevonást új részvényekkel fizetik ki, ha a versenyhivatal rábólint - írja a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent közleményében a cég. - közölte a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Az Appeninn Holding Nyrt. igazgatótanácsa hozzájárul, hogy a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap az Ü48. irodaház (az Üllői út 48 alatti FHB Bank székház) apportjával tőkét emeljen a tőzsdei társaságban. Az irodaház értékét a Jones Lang Lasalle becsülte fel, ez alapján állapodtak meg a felek a 4,6 milliárd forintos árban. Ezt nem készpénzben egyenlítik ki, hanem új részvények zártkörű forgalomba hozatalával térítik meg.

Ehhez 6 478 847 darab 100 forint névértékű 'A' sorozatú részvényt zártkörben bocsátanak ki, ennek lejegyzésére a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap jogosult. A tranzakció keretében az ingatlanalap az értékbecslésen alapuló és a felek által meghatározott,

4,6 milliárd forint értékű ingatlan apportjával emel majd tőkét az Appeninn Nyrt.-ben. A kisbefektetők érdekeinek figyelembevételével a társaság igazgatótanácsa a 2018. január 10. napi záróárfolyamon (710 forint) határozta meg az új részvények jövőbeli kibocsátási értékét.

A GVH jóváhagyását követően megvalósuló társasági jogi esemény megtörténtével a Konzum II. Ingatlanbefektetési alap 13,67 százalékos részesedést szerez majd a tőzsdei társaságban, miközben az Appeninn tőkeszerkezete erősödik, ingatlanvagyona növekszik.

Az Appeninn Holding a tulajdonába kerülő nettó 8 145 négyzetméteres Ü48 irodaházat bérbeadás útján hasznosítja, a befektetés megtérülését az FHB Bankkal és a Takarékinfo Zrt.-vel meglévő hosszú távú bérleti szerződések garantálják.

Az ingatlan bérbeadásából az Appeninn - bérlők által fizetett üzemeltetési költségek és a biztosítási díjak nélkül számítva - évente közel 1,3 millió euró nettó bevételre számít

- írják közleményükben.

Augusztus végén tőzsdén kívüli ügyletként szerezte meg a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. 49,02 százalékát Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltsége, a Konzum Nyrt. és a hozzátartozó Konzum PE magántőkealap.

napi.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..