h i r d e t é s

Ismét elhalasztották Hidvéghi megválasztását

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ismét elhalasztották Hidvéghi megválasztását

2019. október 22. - 06:16

 

Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) a Népszava korábbi információinak megfelelően ismét elhalasztotta harmadik alelnökének a megválasztását.

Hidvéghi Balázs - Forrás: mandiner.hu

A tisztség az Európai Néppárt (EPP) frakcióját illeti, amely megint a fideszes Hidvéghi Balázs jelölte posztra. A választást a szaktestület tegnap esti ülésére időzítették, de délelőtt hivatalosan is levették a napirendről.

A magyar kormánypárti EP-képviselő megválasztását sokan ellenzik a jogállamiság kérdéseit rendszeresen napirendre tűző LIBE-ben. A Zöldek politikai csoportja többször jelezte, hogy ha szavazásra kerül a sor, ellenjelöltet indít Hidvéghivel szemben, ami azt eredményezheti, hogy az EPP elveszítheti a fontos alelnöki pozíciót.

A kereszténydemokraták azzal érvelnek, hogy a nagy létszámú magyar delegációnak joga van vezető tisztségek betöltésére az EP-ben. Információink szerint a néppártiak abban bíznak, hogy a Fidesz előbb-utóbb feladja az alelnöki tisztségért folytatott küzdelmet és belemegy, hogy egy másik néppárti képviselőcsoport tagja tölthesse be a posztot. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s